GT

IGTC: Renger van der Zande fabrieksrijder voor Honda

200110 IGTC Renger Honda
Renger van der Zande komt opnieuw voor Honda in actie

Nederlanders blijven in trek als fabriekscoureurs bij diverse fabrikanten. De meest recente aankondiging op dit front komt van Honda, dat Renger van der Zande bevestigde voor een volledig seizoen met de NSX GT3 in de sterk groeiende Intercontinental GT Challenge. Met de klassieke races in Bathurst, Spa en Suzuka, de voor dit jaar naar Indianapolis verplaatste Amerikaanse ronde en de finale op Kyalami kan Van der Zande daarmee uitkijken naar een prachtig programma, als aanvulling op zijn volledige seizoen als fabrieksrijder voor Cadillac in de DPi-klasse van het Noord-Amerikaanse IMSA WeatherTech SportsCar Championship. Van der Zandes teamgenoten voor het Honda-IGTC-programma zijn de Amerikaan Dane Cameron en de Duitser Mario Farnbacher. Voor de Total 24 Hours of Spa wordt het trio versterkt door de Belg Bertrand Baguette. Het Italiaanse JAS Motorsport zal de inzet van de auto voor zijn rekening nemen.

Tekst: René de Boer (Twitter: @renedeboer)
Foto: PR

Het nieuws zat al een tijdje in de pijplijn en kwam vandaag dan eindelijk officieel naar buiten. Wederom een positieve ontwikkeling voor Van der Zande, die vorig jaar op Laguna Seca en Spa-Francorchamps al IGTC-races met de Honda NSX GT3 reed en in 2017 ook tijdens de FIA GT World Cup in Macau met de NSX in actie kwam. "Ik ben blij dat ik opnieuw deel uitmaak van het Honda-programma voor de Intercontinental GT Challenge. De strijd tussen teams, merken en rijders in deze serie is zeer intensief. Vorig jaar in Spa stonden er in de kwalificatie zo'n 30 auto's binnen een seconde! Het team heeft in 2019 met een vernieuwde versie van de NSX GT3 heel goed werk gedaan en nu kunnen we daarop voortbouwen en de volgende stap zetten."

Het IGTC-seizoen begint als altijd met de 12 Uur van Bathurst, een evenement waar Van der Zande in het bijzonder naar uitkijkt: "Ik heb er in 2016 al een keer gereden en het is een ongelooflijk circuit! Ik kan niet wachten om daar weer naartoe te gaan!"

De Amerikaan Dane Cameron is via het Penske-team verbonden aan Honda-zustermerk Acura. Cameron won samen met Juan Pablo Montoya vorig jaar de kampioenstitel in de DPi-klasse van het IMSA WeatherTech SportsCar Championship en kwam met een NSX uit in de GT World Challenge. Mario Farnbacher werd met een Acura NSX vorig jaar kampioen in de GTD-klasse van het IMSA-kampioenschap. Baguette reed vorig jaar het hele IGTC-seizoen voor Honda en is al sinds 2014 een van de vaste rijders van het Japanse merk, ondermeer ook in de Japanse Super GT-serie.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet