Sportscars

Sportscars: Aston Martin haalt Westbrook en Tincknell als versterking voor Le Mans

200108 WEC Aston Martin
Harry Tincknell (l.) en Richard Westbrook rijden voor Aston Martin in Le Mans

Door het zoals gepland stopzetten van het GT-fabrieksprogramma van Ford zijn er zowel in de Amerikaanse IMSA-serie als in het FIA WEC de nodige goede rijders op de markt. Sommigen vonden in IMSA opnieuw onderdak, zoals Ryan Briscoe, die Renger van der Zandes teamgenoot bij Wayne Taylor Racing werd. Aston Martin Racing pikte met Harry Tincknell en Richard Westbrook twee Britse oud-Ford-rijders op voor de 24 Uur van Le Mans, zo maakte het Britse merk bekend.

Tekst: René de Boer (Twitter: @renedeboer)
Foto: Aston Martin

Westbrook, die eerder als fabrieksrijder voor Porsche, Corvette en Ford uitkwam, vormt in Le Mans een team met de beide Denen Nicki Thiim en Marco Sørensen, momenteel leiders in de tussenstand van de GTE-Pro-klasse in het FIA WEC, in de Aston Martin Vantage GTE met het startnummer 95. "Iedereen zou er trots op zijn om voor Aston Martin te racen, maar voor mij als Brit is het nog iets specialer", aldus Westbrook. "Met Nicki heb ik in 2014 in de 24-uursrace op de Nürburgring al een keer samen gereden."

In tegenstelling tot Westbrook heeft Harry Tincknell al een klassezege in Le Mans op zijn naam staan: hij won er bij zijn eerste optreden in 20124 de LMP2-klasse. Hij combineert zijn deelname voor Aston Martin in Le Mans met zijn programma voor Mazda in de DPi-klasse van het Noord-Amerikaanse IMSA-kampioenschap. Tincknell vormt in Le Mans een team met landgenoot Alex Lynn en de Belg Maxime Martin in de Aston Martin Vantage met het nummer 97. "Al sinds de karting heb ik tegen Alex gereden en we zijn goede vrienden. Het is prachtig om nu voor Aston Martin te kunnen rijden, iets waarvan ik als kind al droomde."

Naast de beide fabrieksauto's in de Pro-klasse zet Aston Martin Racing ook een Vantage in de GTE-Am-divisie in. Hier bestaat de bezetting uit Paul Dalla Lana, Darren Turner en Ross Gunn. Vorige week kwam vanuit de VS het nieuws dat Dalla Lana zijn geplande deelname aan de 'Roar' en de Rolex 24 at Daytona moest afzeggen als gevolg van een blessure die hij voor de kerstdagen bij het skiën opliep. Verwacht wordt dat hij echter op tijd voor Le Mans weer hersteld is.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet