NASCAR

NASCAR: PK Carsport contracteert Julia Landauer

De Amerikaanse Julia Landauer zal komend jaar voor het team van PK Carsport in de NASCAR 2 series uitkomen. Na een test eind december tekende zij een contract met het Belgische team met als doel om de titel te behalen.

2020 Landauer Patrick
De Amerikaanse Julia Landauer wil via Europa in de sporen van Danica Patrick(links) treden.

Tekst Willem J. Staat
Foto NASCAR

PK Carsport contracteert Julia Landauer
De uit New York afkomstige Julia Landauer was op veertienjarige leeftijd de eerste jonge vrouwelijke kampioen in de Skip Barber Racing Series. Vervolgens won zij een lokaal NASCAR Track kampioenschap van de NASCAR Whelen All American Series op de Motor Mile Speedway in 2015.

Daarna volgde een campagne in de NASCAR K&N West Series in 2016. Met zeven top 5 plaatsen rondde zij het seizoen als vierde in de eindstand af en werd in het 2016/2017 NASCAR Next Class programma opgenomen. De laatste twee seizoenen werkte zij een part time schema in de NASCAR Pinty-series met een Top 10 klassering als beste resultaat.

Julia Landauer: " Voor 2020 was mij doel om een volledig seizoen af te werken. Een paar mensen vertelden mij hoe competitief en plezierig de NASCAR Whelen Euroseries was, zo ik deed wat research en dacht dat het prachtig zou zijn om in deze serie te mogen racen. Ik wilde voor een competitief team rijden en dat is PK Carsport. Een aantal maanden geleden werd ik aan Anthony Kumpen voorgesteld en hebben wij een aantal goede besprekingen gehad. Ik kijk er naar uit om met hem en het team samen te werken, over de auto's te leren en om in elke wedstrijd voor de overwinning te gaan.

In 2014 studeerde Landauer aan de Universiteit van Stanford af en behaalde een graad in Wetenschap, Technologie en Maatschappijleer. Buiten de racerij werkt zij als adviseur en gemotiveerde spreekster.

Sinds 2014 maakt het team van PK Carsport van de NASCAR Whelen Euroseries uit en behaalde met Anthony Kumpen twee titels. Stienes Longin en Maxime Dumarey behaalden eveneens ieder een titel voor het team dat in totaal 29 overwinningen wist te boeken.

PK Carsport teameigenaar Anthony Kumpen: " Iedereen bij PK Carsport is erg enthousiast om Julia in het team te hebben. Een erg getalenteerde rijdster die bewezen heeft dat zij resultaten kan behalen en dit is precies wat we bij PK Carsport willen. Met onze beide auto's in beide kampioenschappen op kop rijden. Voor haar zijn de verwachtingen erg hoog en wij zullen onze uiterste best doen om haar als eerste vrouw het NWES kampioenschap te laten winnen. Wij zijn hier erg enthousiast over en denken dat zij perfect bij het team past. Wij kijken uit naar een schitterend seizoen met Julia in de PK Carsport auto.

Julian Landauer: " Ik kijk er met spanning naar uit om op de Europese roadcourses te rijden. Zeker zoals de auto zich op Recruitment Day in december gedroeg. Daar hield ik wel van. Mijn doel is om op kop te rijden, races te winnen en veel te genieten. Er zijn zoveel fantastische banen in Europa. Ik met spanning naar Valencia en de Nederlandse oval in Venray uit."PK Carsport zal op een later tijdstip aankondigen met welke auto zij voor de seizoensopener op Valencia zal rijden.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet