Sportscars

Sportscars: Audi-rijder Pumpelly snelste in IMSA Michelin Pilot Challenge, sterk optreden Dontje

200106 IMPC Pumpelly
Spencer Pumpelly sloot de test als snelste af

Naast de deelnemers aan het IMSA WeatherTech SportsCar Championship kwamen ook de rijders en teams van de IMSA Michelin Pilot Challenge in actie tijdens de driedaagse test 'Roar before the Rolex 24' op Daytona International Speedway. Daarbij behoorde Indy Dontje in de Winward Racing-Mercedes-AMG GT4 tot de snelste rijders in het veld. Hij voerde als snelste in de eerste sessie lange tijd het klassement aan en sloot de test uiteindelijk als vierde af. De snelste tijd was voor Spencer Pumpelly in de Hardpoint-Audi. Beitske Visser reed met de BMW M4 GT4 van het team Classic BMW / Fast Track Racing en kwam tot de 24e tijd van de 61 rijders die in de GS-divisie (GT4) in actie kwamen. In de toerwagenklasse (TCR) was de snelste tijd voor Gabby Chaves met de Hyundai Veloster van het team Bryan Herta Autosport.

Tekst: René de Boer (Twitter: @renedeboer)
Foto's: IMSA, BMW

Met de Team Hardpoint-Audi van Spencer Pumpelly, de Archangel Motorsport-Porsche Cayman van Trent Hindman en de Murillo Racing-Mercedes van Eric Foss eindigden er drie verschillende auto's op de eerste drie plaatsen van het totaalklassement van de driedaagse test. Daarachter volgde Indy Dontje als op één na snelste Mercedes-rijder in de Winward GT4 op de vierde plaats.

200106 IMPC Dontke
Indy Dontje kwam goed voor de dag met de Winward-Mercedes-AMG GT4

Dontje opende de test sterk met de snelste tijd in de eerste sessie en reed ook in de overige testsessies constant in de voorste gelederen. "Dit wordt alweer mijn derde jaar in de IMSA Michelin Pilot Challenge", meldde Dontje aan het einde van de tweede en voorlaatste testdag vanuit Daytona. "Dit keer geen teamgenootwissel, want ik rijd opnieuw met Russell Ward. Het ziet er allemaal heel goed uit, al is het op dit moment nog moeilijk om echt wat te zeggen. Volgens mij spelen heel veel teams nu nog een spelletje, maar tot op heden zijn we elke keer de snelste. Ik weet niet of dat een goed of een slecht teken is, want we weten niet wat de anderen laten zien. De auto voelt goed, maar we weten dat we het hier zwaar zullen krijgen tijdens de race, omdat onze topsnelheid ten opzichte van andere auto's niet zo hoog is. Hoe dan ook, ik heb enorm veel zin in het seizoen! Russell is als rijder erg gegroeid en ik hoop dat we de fouten die we vorig jaar gemaakt hebben, er zoveel mogelijk uit hebben kunnen halen en dat we dit seizoen weer op het podium kunnen eindigen en misschien zelfs voor het kampioenschap kunnen meestrijden. De eerste tests zien er in ieder geval goed uit!"

200116 IMPC Bleekemole
Jeroen Bleekemolen reed vier ronden met de Riley-Mercedes

Jeroen Bleekemolen legde vier ronden met de Riley-Mercedes-AMG GT4 af, naast zijn programma met de GT3-Porsche van Black Swan Racing. "Ik heb maar een paar rondjes gereden om te kijken of alles werkte", zei hij. "Dat ging allemaal prima. Mijn rol in de race wordt om de auto naar voren te brengen en dan over te geven aan Dillon Murray. Het voelt allemaal goed, al met al een lekker weekeinde hier. Het is lekker om weer terug te zijn. Je merkt het in de paddock, de sfeer is altijd goed in IMSA, iedereen heeft het naar zijn zin en ik ben super blij dat ik hier weer aan de slag kan!"

200101 IMPC Visser
Beitske Visser reed voor het team Classic BMW / Fast Track Racing

Beitske Visser stond aanvankelijk nog niet op de deelnemerslijst van de test, maar kwam tijdens de driedaagse 'Roar'-test ook in actie met de BMW M4 GT4 van het team Classic BMW / Fast Track Racing. Ze reed in totaal 33 ronden. We konden haar nog niet bereiken voor een reactie, die volgt wellicht nog later vandaag.

200106 IMPC Hyundai
Gabby Chaves was het snelst bij de toerwagens in de Hyundai Veloster van Bryan Herta Autosport

In de TCR-klasse reed Gabby Chaves in de Bryan Herta Autosport-Hyundai Veloster de snelste tijd, voor twee Audi-rijders, Stephen Simpson in de JDC-Miller Motorsports-RS 3 en Alexandre Prémat in de Audi van zijn eigen Team Prémat.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet