Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Formule 3

Formule 3: Masters of F3 naar Zolder

De Zandvoort Masters of Formula 3, de race waarbij de beste rijders uit de diverse internationale Formule 3-kampioenschappen tegen elkaar aantreden, vindt dit jaar van 3 tot en met 5 augustus plaats op het circuit van Zolder in België.

Tekst: PR

Organisatie en promotie van het evenement zijn in handen van Circuit Park Zandvoort, dat de prestigieuze wedstrijd sinds 1991 in huis had. Dit jaar moest echter op grond van de recente uitspraak van de Raad van State noodgedwongen worden uitgeweken naar een andere locatie. "We vinden het nog steeds uitermate jammer dat de Masters niet op Zandvoort kunnen plaatsvinden, maar met Zolder hebben we een goed alternatief’’, meent circuitdirecteur Hans Ernst.

Tijdelijke oplossing
Ernst benadrukt dat het bij de keuze voor Zolder om een tijdelijke oplossing gaat. "Door de uitspraak van de Raad van State eind februari kwamen we in een lastig parket te zitten. We kregen geen toestemming voor meer geluidsdagen, maar we waren met de planning voor het komende autosportseizoen op Circuit Park Zandvoort al in een vergevorderd stadium, met topevenementen als het FIA WK Toerwagens, de DTM en de A1GP”, aldus Ernst.

Alternatief
"Omdat vrijwel alle teams en rijders uit de Formule 3 ook de Masters in hun programma hadden opgenomen, wilden wij hen natuurlijk niet in de kou laten staan. Vandaar dat we op zoek zijn gegaan naar een alternatief. In goed overleg met alle betrokken partijen hebben we onze keuze voor Zolder bepaald.’’

Giedo_actie_4890
Giedo van der Garde in 2006 op weg naar de tweede plaats in de Masters of Formule 3.
Foto: Fast Company


Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet