Diversen

Div: Terugblik 2019 René de Boer

Terugblik april ugrade
Ook in 2019 bracht ik weer heel wat uren in een vliegtuig door, af en toe een upgrade is dan natuurlijk zeer prettig

Een dag later dan gepland, maar hierbij alsnog mijn jaarlijkse terugblik. In 2019 deed ik voor deze site opnieuw verslag van de DTM, het WTCR, het FIA WEC, het Amerikaanse IMSA WeatherTech SportsCar Championship en de Intercontinental GT Challenge plus een deel van de Formule E, aangevuld met de nodige andere incidentele wedstrijden en evenementen. Dat betekende weer heel wat reizen, in totaal alleen al zeven keer naar Amerika plus bezoeken aan Australië, China, Dubai, Japan en Maleisië, alsmede tal van Europese landen. Leuk en afwisselend als vanouds, met zeker ook de nodige Nederlandse successen om verslag van te doen.

Tekst: René de Boer (Twitter: @renedeboer)
Foto's: Rebocar/R. de Boer, Gruppe C/Tim Upietz, Peter Linke, Willem J. Staat e.a.

Terugblik Januari Porsche
Op 3 januari al de eerste presentatie tijdens de 'Roar' in Daytona

Het werk begon in 2019 al vroeg, want niet Dubai, maar Daytona was mijn eerste racebestemming voor 2019. Porsche introduceerde er de GT4 Clubsport-versie van de Cayman en had me derhalve uitgenodigd voor 'The Roar', de traditionele test begin januari ter voorbereiding op de Rolex 24 at Daytona. En zo reed ik op 1 januari 's avonds al naar Frankfurt, om van daar de volgende ochtend het vliegtuig naar Washington en van daar naar Orlando te nemen. Twee dagen Daytona was een goede start van het IMSA-jubileumjaar en bij de test had iedereen lekker veel tijd, dus het was een productieve sessie, en zaterdag was ik weer gewoon thuis voor het verjaardagsfeestje van onze dochter.

Terugblik januari Dubai
Spreekstalmeester in Dubai

Op dinsdag was Dubai de volgende bestemming, voor de jaarlijkse 24-uursrace aldaar. Altijd fijn om in de Europese winter wat zon te tanken en leuk om vele bekenden voor het eerst in het nieuwe jaar weer te zien. Bij de organisatie van Creventic ben ik al vanaf het prille begin betrokken en het is mooi om te zien hoe de race in Dubai is uitgegroeid tot een echte klassieker, waarvan we volgende week alweer de 15e editie beleven. De race van 2019 bracht bovendien mooi Nederlands succes met de overwinning voor Rik Breukers.

Terugblik februari Daytona
Gelukkig weer op tijd hersteld voor Daytona

Terug in het vliegtuig voelde ik helaas de koorts al opkomen en thuis aangekomen wees de thermometer 40 graden aan. Dat betekende een paar dagen in bed, terwijl ik vrijwel nooit ziek ben. Nou ja, een beetje lekker lezen is ook geen straf en gelukkig was ik er na een paar dagen weer bovenop. Zal wel een of ander virus geweest zijn. In ieder geval op tijd weer genezen voor mijn volgende trip, allereerst voor de tweede keer in vier weken naar Daytona, nu voor de race aldaar. Ook daar weer Nederlands succes dankzij Renger van der Zande, die ik al zo ongeveer sinds het begin van zijn loopbaan volg. Mooi dat hij mijn inspanningen zelfs in de officiële persconferentie na afloop van de race noemde en fijn om te zien hoe positief zijn carrière zich in de voorbije jaren heeft ontwikkeld, terwijl hij na het moeilijke DTM-jaar vrijwel op dood spoor leek te zitten.

Terugblik Februari Renger
Renger van der Zande memoreerde mijn inspanningen tijdens de persconferentie in Daytona

Ook Rik Breukers won er, voor het tweede jaar op rij, de GTD-klasse met de Lamborghini van het Oostenrijkse Grasser Racing Team. Wat was het overigens nat en koud in Daytona! Een onderbreking van de race was wel even goed om een paar uur rustig te kunnen slapen, maar een beetje aangenamer weer was toch wel lekker geweest!

Terugblik februari Breukers
Mooie successen aan het begin van het jaar voor Rik Breukers (r.), vader Ivo kan terecht trots zijn
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet