Diversen

Advertorial: Nieuwe Opel Lotus-klasse maakt de stap naar formule racen aantrekkelijk

MF 01

Autosport lijkt vaak alleen weggelegd voor mensen met een dikke portemonnee. Toch is racen ook met een klein budget mogelijk en dat liet MF Racing in de DNRT Peugeot 206 GTI Cup zien. Een heel seizoen racen bij het professionele team van Marcel Flens kost 8000 euro en dat is inclusief de autohuur en het inschrijfgeld voor de races. MF Racing legt voor 2020 de ambities weer een stuk hoger en gaat een nieuwe uitdaging aan. Niet alleen wordt er uiteraard doorgegaan met de Peugeot Cup, maar ook scherp geprijsd racen in een formulewagen behoort vanaf nu tot de mogelijkheden.

Tekst: Gerrie Hoekstra
Foto's: PR

Wij spraken met de ambitieuze teambaas over zijn nieuwe plannen. "Het is praktisch onmogelijk geworden om in Nederland kennis te maken met het formulewagen racen. Als je uit de karting de stap wil maken naar bijvoorbeeld de Formule 4 kost dat een vermogen. Wij willen jonge rijders of andere geïnteresseerden kennis laten maken met het racen bij de DNRT in de vrije Formule klasse of tijdens trackdays. Laten voelen hoe het is om met een éénzitter te gaan rijden en flink wat kilometers te maken, tegen een scherpe prijs.

  MF 03

Marcel Flens legt uit: "Ik heb in Zuid-Frankrijk acht Opel Lotussen overgenomen van een F1-experience bedrijf die cursisten daarin liet kennis maken voordat ze naar het grotere werk overstapten. Wij hebben de body's zelf aangepast voor een aansprekende strakkere uitstraling. Wij bezitten de mallen hiervan en hebben daarnaast nog een flinke hoeveelheid extra onderdelen inclusief een onderdelen boek.
  MF 07

Wij bieden een compleet pakket voor 7 DNRT evenementen bestaande uit een vrije training, een tijdtraining en twee races. Daarbij ook het transport naar het circuit, inschrijfgeld races, helm met racepak, 1 set nieuwe slicks en 1 set remblokken en het behalen van een EU racelicentie, met als extra optie de verzekering. Wij vragen voor dit pakket 19.995 euro inclusief BTW. Een in onze beleving scherp aangeboden prijs.

Mocht er genoeg belangstelling zijn dan kunnen we extra bolides aanschaffen. Voor meer informatie kunnen geïnteresseerden mij mailen of bellen."

Meer info:
MF Racing
Marcel Flens
0636120909
info@mfracing.nl


IMG 1123

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet