NASCAR

NASCAR: Jimmy Johnson wint Martinsville

Op Martinsville kwam de Cars of Tomorrow opnieuw in actie. Met de nieuwe generatie COT-cars wordt het in NASCAR moeilijker om iemand van zijn positie te beroven. Zo bleek in de spannende race over 500 ronden, waarbij Jimmie Johnson vlak voor teamgenoot Jeff Gordon als winnaar werd afgevlagd.

Tekst: Willem J. Staat

martinsville_johnson_2007
Fraaie finish in Martinsville. Jeff Gordon weigerde "Dale Earnhardt Sr.praktijken" toe te
passen en wilde niet voor "Intimidator" spelen door zijn teamgenoot te elimineren. De
COT-cars verhinderen dergelijke acties enigszins. Foto: GM

Johnson en Gordon regeren op Martinsville
Beide teamgenoten Jimmie Johnson en Jeff Gordon beheersten de NASCAR-wedstrijd op Martinsville met de weinig populaire COT-cars (Car of Tomorrow). Gordon tikte zijn teammaat meerdere malen aan. Maar die gaf, geholpen, door de nieuwe bumpers en aerodynamica geen krimp.
“Met de andere auto’s was het gemakkelijk geweest om iemand voorbij te steken”, verklaarde Gordon achteraf. “Ik heb verschillende malen bovenop zijn bumper gezeten, en de enige manier om de wedstrijd te winnen zou een crash geweest zijn. Dat is echter niet mijn stijl”, verklaarde de 75-voudige winnaar van een NASCAR-wedstrijd.
Gordon was wel erg teleurgesteld dat hij deze wedstrijd niet op zijn naam kon schrijven, zeker nadat hij meer dan 92 ronden aan de leiding gereden had. Jimmy Johnson: “Ik geloof dat ik hem niet zoveel keren geraakt heb, maar hij was wel erg agressief. Een touché van hem was zelfs voldoende geweest om in een normale straatauto een airbag af te doen gaan.”
Juan Pablo Montoya was bij zijn debuut op Martinsville wederom de beste rookie en eindigde als zestiende met zijn Ganassi Dodge.
Voor Toyota was Martinsville teleurstellend. Dale Jarrett eindigde als 28e.

UITSLAG
1 Jimmie Johnson Chevrolet 500 ronden
2 Jeff Gordon Chevrolet 500 ronden
3 Danny Hamlin Chevrolet 500 ronden
4 Kyle Busch Chevrolet 500 ronden
5 Dale Earnhardt jr Chevrolet 500 ronden
6 Jeff Burton Chevrolet 500 ronden
7 Tony Stewart Chevrolet 500 ronden
8 Scott Riggs Dodge 500 ronden
9 Jamie McMurray Ford 500 ronden
10 Matt Kenseth Ford 500 ronden
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet