DTM

DTM-nieuws: Zolder alsnog bevestigd, Scherer en Jones nieuw rijdersduo WRT-Audi

191211 WRT
De nieuwe rijders van het WRT-Audi-team voor de DTM 2020: Ed Jones (l.) en Fabio Scherer

Goed nieuws van het DTM-front: de Belgische autosportfederatie RACB ging alsnog akkoord met de geplande datum voor de DTM-races op het circuit van Zolder, zodat niets de seizoensstart van de Duitse serie van 24 tot en met 26 april aanstaande nog in de weg staat. Weliswaar blijft dan nog de clash met het FIA WEC op Spa-Francorchamps, maar die race vindt op zaterdag plaats, zodat echte liefhebbers beide evenementen natuurlijk combineren. Daarnaast maakte het Belgische Audi-klantenteam WRT zijn rijders voor het komende DTM-seizoen bekend.

Tekst: René de Boer (Twitter: @renedeboer)
Foto: PR

Evenals het afgelopen seizoen brengt WRT, het team van Vincent Vosse en Yves Weerts, volgend jaar twee Audi RS 5 DTM's aan de start. Daarbij krijgt het team de beschikking over twee nieuwe rijders, want de samenwerking met de Braziliaan Pietro Fittipaldi en de Zuid-Afrikaan Jonathan Aberdein werd niet verlengd. Ook de beide nieuwe rijders komen uit de formulewagens: de Zwitser Fabio Scherer kwam het afgelopen seizoen uit in het FIA Formule 3-kampioenschap, dat hij als 17e afsloot. De DTM-omgeving is voor hem niet nieuw: eerder reed hij met Motopark in het FIA EK Formule 3, dat in het voorprogramma van de DTM reed.

Ook de tweede nieuwe WRT-rijder kent de DTM-evenementen van eerdere deelname aan de Formule 3. Hierbij gaat het om Ed Jones, een Britse coureur, maar geboren in Dubai. In 2016 werd hij kampioen in de Indy Lights, waarna hij promoveerde naar de IndyCars. In drie seizoenen, achtereenvolgens bij Dale Coyne Racing, Chip Ganassi Racing en Ed Carpenter Racing/Scuderia Corsa kon hij zelden potten breken, afgezien van de sterke derde plaats in de Indy 500 van 2017, zijn debuut op de 'Brickyard'. Daarmee werd hij natuurlijk 'rookie of the year', maar beter werd het niet meer en het zou voor de inmiddels 24-jarige Jones zijn enige podiumplaats in de serie blijven.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet