Retro

Retro: NK HTGT presenteert kalender 2020NK HTGT Assen 2018

NK HTGT is de afkorting van het Nederlands Kampioenschap autoracen voor Historische Toerwagens en Gran Turismo's gebouwd voor 1966. Het is het oudste bestaande Nederlandse historische kampioenschap en wordt al meer dan 20 jaar verreden. De serie is populair bij rijders uit binnen- en buitenland vanwege de goede sfeer op en naast de baan, de mooie circuits en de strikt toegepaste technische eisen, waardoor je jarenlang plezier hebt van een goed geprepareerde auto.


Tekst en foto's: PR

NK HTGT Dijon 2019  
Het veld bestaat uit een bonte mix van auto's, van kleine Mini's en Ginetta's tot dikke Ford GT40's, Mustangs en Chevrolet Corvettes. Er wordt gereden op ouderwetse Dunlop Racing banden, zodat veel stuurmanskunst vereist is. Per weekend worden er twee wedstrijden verreden van elk een half uur. In 2019 werden behalve Zandvoort en Assen -die natuurlijk niet mogen ontbreken in een Nederlands kampioenschap- de circuits van Paul Ricard, Dijon-Prenois en Spa-Francorchamps aangedaan.

  NK HTGT Erwin van Lieshout 2019 champion

De puntentelling per klasse maakt dat er vele kanshebbers op de titel zijn. Dit seizoen was het Erwin van Lieshout die in zijn Porsche 911 consequent de GTS11 klasse-overwinning behaalde en daardoor steeds maximaal scoorde. Hij is de verdiende kampioen van 2019. De équipe Martin Bijleveld/Jaap van de Ende wisselden steeds stuivertje met voormalig kampioen Norbert Gross.

NK HTGT Spa 2019 battle of the Falcons


In hun Ford Falcons kwamen zij zodoende net want punten tekort in de titelstrijd. In de klasse van de grote GT's was de concurrentie moordend. Hier was het NK HTGT-debutant Roger Grouwels die in de Iso Rivolta de meeste punten vergaarde, geholpen door tegenslag voor de équipe Rhea Sautter/Andy Newall met de Jaguar E-type. De snelste man in het veld was in 2019 ontegenzeggelijk Bob Stevens in zijn Lotus Elan, maar hij had heel veel pech. Gelukkig kon hij het jaar positief afsluiten met een overwinning in de laatste race op Dijon-Prenois.

Voor 2020 staat weer een mooie NK HTGT racekalender op de rol:

17-19 april Preis der Stadt Stuttgart - (Hockenheimring)
23-24 mei Historic Zandvoort Trophy
26-28 juni Spa Summer Classic
10-12 juli Zolder Superprix
7-9 augustus Gamma Racing Day (TT-Circuit Assen)
16-18 oktober Motors Cup – Le Mans

Dankzij de nieuwe titelsponsor Nolte Küchen en trouwe sponsor Gamma kost een heel seizoen racen in het NK HTGT nog steeds slechts €3150. Inschrijving voor een los raceweekend kost € 795. Heb je een FIA-geprepareerde Pre-'66 toerwagen, GT of GTP? Kom dan bij ons racen! Stuur een mail naar race@nkhtgt.nl en we zenden je per omgaande alle informatie.


EINDSTAND 2019

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet