Sportscars

Sportscars: Peugeot kiest voor Rebellion als partner in hypercar-programma

191204 Peugeot
Deze weinig zeggende computertekening werd bij de aankondiging meegestuurd

Twee weken nadat Peugeot aankondigde, vanaf het seizoen 2022/2023 te willen deelnemen aan het FIA World Endurance Championship (WEC) met een 'hypercar', maakt het Franse merk nu de geplande samenwerking bekend met het team Rebellion, dat al een aantal jaren in de LMP1-klasse van het FIA WEC actief is. Voor Rebellion betekent dit de eerste activiteit met hybride-technologie, iets waarvan het team nu als privéteam nu nog geen gebruik maakt. In januari van het komend jaar zullen Peugeot Sport en Rebellion samen het team samenstellen.

Tekst: René de Boer (Twitter: @renedeboer)
Foto: PR

De komst van Peugeot betekent natuurlijk positief nieuws, iets waarin de afgelopen anderhalf jaar in het WEC reikhalzend werd uitgekeken, maar anderzijds houdt de nu aangekondigde samenwerking met Rebellion in, dat het aantal kandidaten voor de nieuwe 'hypercar'-klasse, die vanaf het seizoen 2020/2021 de huidige LMP1's gaat vervangen, niet toeneemt. Eerder immers werd Rebellion, naast merken als Toyota en Aston Martin, die hun deelname inmiddels hebben bekrachtigd, en kleinere constructeurs als Glickenhaus en Kolles, als mogelijke zelfstandige deelnemer aan de klasse beschouwd.

Voor het team van Bart Hayden is de samenwerking met Peugeot echter een fraaie opsteker en een erkenning voor de inzet die het team tegen de zware concurrentie van de fabrikanten in de loop der jaren aan de dag gelegd heeft. "De rollen zullen worden verdeeld op basis van onze respectievelijke kwaliteiten, maar we zullen met elkaar een eenheid vormen die werkt vanuit Versailles-Satory", zegt Jean-Marc Finot, directeur autosport van het PSA-concern.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet