Porsche Cups

Porsche Supercup: Ayhancan Güven is de nieuwe Porsche-juniorrijder

Guven
De Turk Ayhancan Güven is de nieuwe Junior-rijder van Porsche in de Supercup

Ayhancan Güven is de nieuwe Porsche Junior-rijder in de Porsche Mobil 1 Supercup. Dat maakte Porsche gisteravond tijdens de prijsuitreiking van de Supercup in het kader van de Race Night van AutoBild Motorsport en AutoBild Sportscars op de Essen Motor Show bekend. De 21-jarige Güven is de eerste Turkse rijder die door Porsche wordt ondersteund. Hij kwam tijdens een driedaagse selectie vorige week op het circuit van Portimao in Portugal, waaraan ook Max van Splunteren als kampioen uit de Porsche Carrera Cup Benelux meedeed, als beste uit de bus. Güven kan ondermeer rekenen op een bedrag van 225.000 Euro als ondersteuning voor het komende Supercup-seizoen en krijgt daarnaast vanuit Porsche begeleiding op diverse fronten.

Tekst: René de Boer (Twitter: @renedeboer)
Foto: PR

"Natuurlijk ben ik er enorm trots op dat Porsche mij als nieuwe juniorrijder heeft uitgekozen", zei Güven na afloop van de bekendmaking in gesprek met AUTOSPORT.NL. "Ik had na de selectie in Portimao al wel goede hoop, maar het niveau was er erg hoog. Ik heb gewoon drie dagen lang geprobeerd om er het beste van te maken. Toen was het afwachten, best wel lastig. Vanavond, net voordat de bekendmaking plaatsvond, kreeg ik het goede nieuws te horen."

Güven is in de Benelux geen onbekende, want hij werd in 2017 al rookie-kampioen in wat toen nog de GT3 Cup Challenge Benelux heette. Vorig jaar sloot hij het seizoen in die klasse als algemeen kampioen af. Het afgelopen seizoen kwam Güven uit in de Franse Carrera Cup, waarin hij net als in 2018 kampioen werd. Daarnaast nam hij al deel aan de Supercup, waarin hij achter kampioen Ammermüller als tweede eindigde. Daarnaast won hij de rookie-titel in de Supercup. "Wel gaaf dat de Supercup volgend jaar op Zandvoort van start gaat, dat circuit ken ik natuurlijk goed, al ben ik erg benieuwd hoe het na de verbouwing wordt", aldus Güven. Naast de Turk wordt ook de Nieuw-Zeelander Jaxon Evans door Porsche ondersteund. Evans had dit jaar al de status van fabrieksjunior en begint daarmee aan zijn tweede seizoen in die positie.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet