Groeten uit ...

DTM: Groeten van de 'Super GT x DTM Dream Race' op Fuji

IMG 1458


De mascotte van Fuji Speedway met zijn vast begeleidster.

IMG 1515 3


De Fransman Fred Makowiecki comineerde dit jaar zijn activiteiten voor Porsche in de GT-racerij met de deelname aan de Super GT voor Nissan. Volgend jaar echter komt hij niet meer in Japan in actie.

IMG 1529

De Italiaan Ronnie Quintarelli is Super GT-recordkampioen met vier titels. De Nissan-coureur spreekt vloeiend Japans, woont er al jaren en is een grote held in het land.

IMG 1545 2

Grid girls, umbrella girls, race queens: ze hebben meerdere benamingen, maar vormen hoe dan ook een vast en belangrijk onderdeel van de Aziatische racecultuur.

IMG 1548

Voorafgaand aan de race was er een paraderonde van een aantal supercars, waaronder deze crèmekleurige Bugatti Veyron.

IMG 5204

De Australiër Jake Parsons, ook al een aantal jaren in Japan actief, was een van de gelukkigen die was uitgekozen om met de supercars te rijden, waaronder deze Ferrari Enzo.

IMG 1589

Links Arno Zensen, teambaas van het Team Rosberg, dat met René Rast de DTM-titel won, is bezig aan zijn afscheidtstoernee: in de loop van het komende seizoen wordt hij opgevolgd. Hier met ITR-bestuursvoorzitter Gerhard Berger.

IMG 1646

Blik op een van de goed gevulde parkeerterreinen, terwijl donkere wolken zich samenpakken boven het circuit.

IMG 2019 2

Aan culinaire heerlijkheden geen gebrek, zoals hier yakisuki, heel dun gesneden waygu-vlees dat wordt gebraden (aanbevolen is medium-rare) in een pruttelende bouillon, dan even in het eigeel gedoopt en dan bijna smelt op de tong.

IMG 5517

Ook de inheemse bevolking toonde zich enthousiast over de DTM.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet