Groeten uit ...

Div: Groeten uit Macau

IMG 3088

Poseren voor de overwinningsfoto van het team dat de Macau Touring Car Cup won.

IMG 0480 2

En toen werd het tijd voor de WTCR-race. Hier de trofee waar het allemaal om draait.

IMG 0488

Nicky Catsburg kijkt wat somber.

IMG 0506

"Hallo, daar zijn we weer!": Johnny Fok op de foto met Tom Coronel.

IMG 0515 2

Ook Andy Priaulx kan het nog steeds in Macau, zoals hij met een overwinning aantoonde. Hier voorafgaand aan de race in gesprek met Ian Titchmarsh, al sinds mensenheugenis de vaste Engelstalige commentator via het PA-systeem in Macau.

IMG 6645

Ernst Moser (l.) was 20 jaar geleden met zijn toen pas opgerichte team Phoenix Racing in Macau en won er de toerwagenrace met Michael Bartels in een Audi A4 quattro. Manuel Reuter was dit jaar voor het eerst in Macau: opmerkelijk genoeg reed hij er nooit in de Formule 3. "Ik wilde wel, maar Bertram Schäfer, destijds mijn teambaas, vond me te jong en te onervaren", aldus Reuter. Sinds dit jaar werkt hij als sportief directeur voor het Duitse GT-team HBR Rutronik Racing, dat in het debuutseizoen in de ADAC GT Masters gelij de titel won. 

IMG 0473 2

Elders in de paddock troffen we de Belg Sven Smeets, de aimabele sportdirecteur van Volkswagen, en de Oostenrijker Fritz Enzinger, die naast sportdirecteur van Porsche ook verantwoordelijk is voor de totale autosportactiviteiten binnen het Volkswagen-concern. In Macau sprak Smeets nog vrolijk over hoe goed de ontwikkeling van de TCR-auto op basis van de nieuwe generatie Golf verloopt. Een week later kwam het bericht dat Volkswagen per direct alle sportactiviteiten met verbrandingsmotoren stopzet en volledig elektrisch gaat. Die Golf 8 TCR kan dus direct het museum in, zonder ooit een meter te hebben geracet.

IMG 0554

Even later op de grid van de GT-race, Enzinger met de Fransman Pascal Zurlinden, verantwoordelijk voor alle fabrieks-autosportactiviteiten bij Porsche.

IMG 0591

De Formule 3-rijders keurig opgesteld voorafgaand aan de race voor de ontmoeting met de gouverneur.

IMG 0617

Ferdinand Habsburg keerde speciaal voor Macau terug naar de Formule 3. En liet al zijn voornamen op de auto zetten.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet