V8 Supercars

V8 Supercars: Tweevoudig kampioen Scott McLaughlin testte Indycar in het geheim

Tweevoudig Supercars kampioen Scott McLaughlin heeft kort voor de Supercars finale in Newcastle in het diepste geheim voor Team Penske in de VS een Indycar getest. Daarover werd al eerder gespeculeerd. Maar het is een bekend staand feit dat Roger Penske McLaughlin graag naar de VS wil halen. NASCAR zou een voor de hand liggende optie zijn. Maar dit bleek niet het geval.


2019 McL Indycar
Voorpagina nieuws in Australië vandaag. McLaughlin in 2021 naar Indycar?

Tekst Willem J. Staat
Foto Auto Action

Tweevoudig kampioen Scott McLaughlin testte Indycar in het geheim
Kort voor Newcastle heeft tweevoudig kampioen Scott McLaughlin in het diepste geheim voor Team Penske een Indycar getest. Het Australische autosportmagazine "Auto Action" meldde dit vandaag. Op dit moment is de beschikbare informatie nog erg schaars. Bepaalde berichten werden zelfs van de social media verwijderd zelfs. 

Roger Penske is al jaren onder de indruk van McLaughlin's capaciteiten. In het verleden werd al eerder over een test voor Team Penske gespeculeerd. In het verleden werd er al eens eerder over een test met een NASCAR of Indycar auto gespeculeerd. Dat McLaughlin de kans kreeg om met een Indycar te testen komt toch wel enigszins als een verrassing.

2019 McL 1 Tweevoudig kampioen McLaughlin. Roger Penske was jaren geleden al onder de indruk van hem toen hij voor Gary Rogers met Volvo reed.

Roger Penske eerder deze maand: " Wij willen dat hij naar Amerika komt en ik ben overtuigd dat U hem in de toekomst in de VS ziet racen. Dit is een man die weet hoe hij races moet winnen. Hij is snel en heeft voor onze partners een grote commerciële waarde."Mogelijk slecht nieuws voor Will Power want volgens de geruchten zou McLaughlin bijzonder snel geweest zijn. Wordt ongetwijfeld vervolgd.

2019 McL 2
Voor insiders is het duidelijk dat McLaughlin niet lang meer in de Supercars blijft. Nog een derde titel en dan naar de VS? Roger Penske wil alleen maar winnaars.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet