DNRT

DNRT: 15-jarige Joey Hanssen wint zondagrace Formule Gloria

480_joeyhanssen001_1

De jonge karters hebben toegeslagen tijdens de tweede race in de Formule Gloria. Gisteren won Jeroen Mul voor Joey Hanssen echter vandaag waren de rollen omgedraaid. De 15-jarige Joey Hanssen reed overtuigend na een bliksemstart naar de overwinning voor de 1 jaar oudere Jeroen Mul. Oscar Wilkens (17) viel in de slotfase vanaf een derde plaats terug naar een vijfde, maar heeft daar na gestart te zijn uit de pits, flink voor moeten doorrijden met net als gisteren problemen met de benzinetoevoer.

Tekst: Gerrie Hoekstra
Foto's: Michael Melis en Gerrie Hoekstra


Thomas Knopper (16) reed de Autosport.nl Gloria verdienstelijk naar een derde plaats. In de beginfase van de race werd er door Knopper weer flink gestreden met Sheila Verschuur die jammergenoeg de raceauto na drie ronden aan de kant moest zetten met een gebroken tandwiel.

480_duel_sheila1

480_duel_sheila2

Huub Vermeulen vertelde na afloop dat er na vier wedstrijden bekeken wordt of er doorgegaan wordt met het Gloria-project. De klasse moet dan doorgroeien naar minimaal 30 auto’s. Dat zijn de startvelden die men bij de DNRT gewend zijn. Voor de volgende wedstrijd zijn er voor de liefhebbers nog drie auto’s beschikbaar.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet