Diversen

Div: In memoriam oud A1GP/Superleague Formula-coureur Tuka Rocha

Gedurende het weekend van de Braziliaanse Grand Prix werd bekend dat voormalig A1GP/Superleague Formula-coureur Tuka Rocha na een vliegtuigongeluk in Brazilië is overleden. Rubens Barrichello, Felipia Massa, Alexandre Nagrao en Lucas di Grassi hebben de afgelopen uren in diepe rouw allemaal foto's van hun verongelukte racevriend op de social media gepost.

2019 Rocha 3
De Braziliaanse autosportwereld is in rouw door het verlies van Tuka Rocha.

Tekst en Foto's Willem J. Staat

In memoriam oud A1GP/Superleague Formula-coureur Tuka Rocha
Vanochtend werd in Brazilië bekend dat oud A1 GP/Superleague Formula-coureur Tuka Rocha aan zijn verwondingen die hij afgelopen donderdag bij een vliegtuigongeluk opliep, is bezweken.

Ook de voetbalclub Flamengo waarvoor Rocha in de Superleague Formula voor het Belgische Astromega Team uitkwam betuigde haar medeleven in de social media.Met longcomplicaties en een voor 80% verbrand lichaam kon Rocha deze strijd niet winnen.

Een emotionele Rubens Barrichello schreef op twitter het volgende: " Mijn vriend Tukinha, wat triest om je zo snel te zien gaan. Het doet pijn om te weten dat we niet langer je vreugde en lach kunnen delen. Maar nu hebben we dit voor altijd in ons hart. Bedankt voor elk moment samen. Go with God."


2019 Rocha 2
Leuke tijden in de Beautiful Race, elf jaar geleden alweer.


Bij de crash met de Cessna C550 raakten behalve Rocha negen andere inzittenden gewond. Ook de Braziliaanse journaliste Marcela Brandao Elias kwam bij de crash nabij het Braziliaanse Bahia om het leven.

Rocha nam in 2004 aan Nissan World Series deel, reed vervolgens in de F3000 en het nieuwe A1 GP kampioenschap. Op Donington behaalde hij in 2008 met het Belgische Astromega Team  met een tweede plek zijn beste Europese resultaat in de Superleague Formula klasse.In Brazilië was de 36-jarige Rocha betrokken bij de organisatie van het populaire Stock Car kampioenschap en een karting academie. Vanwege zijn organisatorische betrokkenheid hing Rocha enkele jaren geleden zijn helm al aan de kapstok.

2019 Rocha 1
Grote droefheid ook bij de Braziliaanse voetbalclub Flamengo wiens kleuren Tuka bij het Belgische Astromega Team verdedigde.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet