Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
V8 Supercars

V8 Supercars: Whincup/Lowndes winnen Pirtek Endurance Cup Sandown. Scott McLaughlin prolongeert titel

Whincup winnaar
Sterk Holden optreden in de Pirtek Endurance Cup.

Sterke Performance Red Bull Team Holden in Pirtek Endurance Cup
Met twee overwinningen op Sandown dit weekend behaalde de combinatie Jamie Whincup/Craig Lowndes de felbegeerde Pirtek Endurance Cup. Bovendien ook nog eens de beste twee coureurs die in de hedendaagse geschiedenis van de Supercars actief zijn. Voor het Red Bull Team Holden betekende het tevens de vijfde achtereenvolgende overwinning dit seizoen. Het team van Triple Eight schreef deze titel overigens ook nog eens voor de vijfde maal op haar naam. In zeven edities van de Pirtek Enduro Cup won het merk Holden zesmaal.
Jamie Whincup: "Dank aan Craig Lowndes die in het Endurance seizoen fantastisch werk verricht heeft en het is dan ook fantastisch om samen met hem in Victory Lane te staan. Mijn medeleven gaat uit naar de No 97 Holden want zij verdienden vandaag om hier op het podium te staan." Lowndes is overigens de eerste coureur die de Pirtek Endurance Cup voor de tweede achtereenvolgende keer op zijn naam wist te schrijven.

Shane van Gisbergen beschikte in de slotfase over meer dan zeven seconden voorsprong op zijn teamgenoten maar een gebroken bout in de schokbreker maakte aan SVG's aspiraties een voortijdig een einde. Een pitstop in de 150e van de 161e ronden tellende wedstrijd maakte de combinatie SVG/Garth Tander een flinke illusie armer. Meer dan een 17e plek zat er niet meer in. En daarmee was ook de titelstrijd tussen McLaughlin en SVG definitief over.

2019 Rick  Kelly
Respect voor Rick Kelly. 550 starts in de Supercars en met een gehavende auto toch over de finish.

Nog minder geluk had Rick Kelly die wel zijn 550e Supercars wedstrijd wist te beëindigen Zijn co-rijder Dale Wood was in de openingsfase bij een incident met Luke Youlden betrokken en beide wagens liepen daarbij aanzienlijke schade op. De Kelly Racing crew wist de auto na 30 ronden toch weer wedstrijd klaar op de baan te brengen waardoor Rick alsnog zijn 550e wedstrijd wist te beëindigen. Slechts vijf andere rijders behaalden deze mijlpaal in de geschiedenis van de Supercars.

2019 Mostert
Chaz Mostert is een meester in het behalen van podiums. Jammer dat het er qua overwinningen nog steeds niet helemaal uitkomt.

Sterk optreden Tickford Racing
Voor Tickford Racing werd het een goede dag met beide Mustangs op het podium. De combinatie Chaz Mostert/James Moffat eindigde als tweede gevolgd door hun teamgenoten Lee Holdsworth/Thomas Randle. Voor Mostert betekende het zijn 53e podium en dertiende dit seizoen terwijl Holdsworth zijn eerste podium voor het team wist te scoren.

Chaz Mostert: "Eigenlijk was de gehele Enduro campagne een nachtmerrie voor ons. Bathurst en vervolgens Gold Coast waar we nog niet eens konden racen. Voor mij was het beste gedeelte vandaag om samen met Moffat een beker in ontvangst te mogen nemen.

2019 Holdworth

Eerste podium voor Lee Holdsworth dit seizoen.

Reacties
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet