IndyCar

IndyCars: Rake analyse van de ontwikkelingen in de Noord-Amerikaanse autosport

191106 Penske
Roger Penske (2e van links, hier met NASCAR-baas Mike Helton tijdens de Rolex 24 at Daytona eerder dit jaar)

Voor regelmatige bezoekers van deze website zeg ik niks nieuws als ik verklaar dat ik een groot liefhebber ben van Amerikaanse autosport. Ik heb een permanente accreditatie van het IMSA-sportwagenkampioenschap, waarvan ik per jaar een race of vier, vijf ter plekke volg, ik ben vier keer bij de Indy 500 geweest, heb tal van NASCAR-wedstrijden bezocht en zelfs van een quarter-midget-wedstrijd op een 'dirt track' op een doordeweekse donderdagavond kan ik enthousiast worden. Vandaar dat ik ook bijzonder verheugd was over het nieuws, afgelopen maandag, dat Roger Penske de Indianapolis Motor Speedway en de IndyCar-organisatie heeft verworven. Ik ken zijn passie en zijn hart voor de sport en weet zeker dat hij de juiste beslissingen zal nemen voor de toekomst van de IndyCar-racerij. Voor een nog verder gande analyse van de ontwikkelingen in de Amerikaanse racerij van de afgelopen twee maanden (inclusief wisseling van de wacht bij IMSA, de fusie tussen NASCAR en de International Speedway Corporation en de meest recente IndyCar-ontwikkelingen) beveel ik graag het artikel van Paul Pfanner aan, oprichter en eigenaar van het Amerikaanse maandblad RACER en de bijbehorende website. Ik deel zijn optimisme volledig en kan het niet anders dan eens zijn met zijn rake analyse, die via deze link te vinden is.

Tekst: René de Boer (Twitter: @renedeboer)
Foto: Rebocar/R. de Boer

Reacties

  • 2
  • 32
   
  Anonieme gebruiker 07 november 2019 07:24

  Is het een idee dat we ons even op de Europese autosport focussen ? Anders zou in adviseren om de domeinnaam te veranderen in .com

  • 25
  • 0
   
  René de Boer 07 november 2019 07:52

  Al sinds de oprichting van deze site volgen we ook ontwikkelingen in de internationale autosport, die verder gaat dan alleen Europa. Met name in series waarin ook Nederlanders actief zijn en/of die ook races in ons land hebben, maar daarnaast zien we de zaken ook graag in een wat breder perspectief. Ik mag hopen dat u thuis toch ook niet alleen uw plaatselijke huis-aan-huis-weekblad leest, maar ook iets van een dagblad of website met internationaal nieuws tot zich neemt.

  • 5
  • 2
   
  Caseykvt 07 november 2019 08:48

  @ Anonieme gebruiker; Want NL staat voor Europa...?

  • 4
  • 0
   
  Caseykvt 07 november 2019 08:49

  On topic: Bedankt voor het delen!

  • 4
  • 0
   
  Dirk 07 november 2019 10:40

  Bedankt Rene, interessante materie. De Amerikaanse autosport lijkt veel meer een business dan de Europese keizerrijken van SRO, ITR, ADAC etc.

  • 1
  • 21
   
  Anonieme gebruiker 07 november 2019 16:53

  Die persberichten overtikken en vertalen naar het Nederlands daar hoef je geen journalistiek voor gestudeerd te hebben volgens mij .

  • 19
  • 0
   
  René de Boer 07 november 2019 18:52

  Nee, dat heb ik dus ook niet. En ik zal 'm zelf alvast maar even maken: "Ja, dat is ook wel te merken". Maar inmiddels al wel bijna 30 jaar journalistieke ervaring, van dagbladen als De Telegraaf en Spits en de Süddeutsche Zeitung tot aan vaktijdschriften als de Britse Autosport, de Japanse Auto Sport, Motorsport Aktuell in Duitsland en diverse andere publicaties. En drie eigen boeken op m'n naam plus meegewerkt aan zo'n 30 andere boeken in meerdere talen. Bovendien zult u van mij heel weinig 1:1 overgenomen persberichten zien, want ik geef er altijd wel een beetje duiding, al dan niet historisch en al dan niet in internationaal perspectief aan. En dat allemaal gratis en voor niets op deze site toegankelijk, zonder 'premiumabonnement' of andere vormen van betaalbarrières. Maar goed, u hoeft het niet te lezen natuurlijk. En nu heeft u mijn reactie voor deze week weer gehad. Fijne avond verder!

  • 6
  • 0
   
  mario penaat 08 november 2019 19:35

  Is dit toevallig dezelfde 'anonieme gebruiker' die ook al vond dat het druk was bij de boekpresentatie van het boek over Wim Loos omdat de drankjes gratis waren? Maakt verder ook niet uit want ik heb een advies voor degenen die deze site blijkbaar niks vinden: bezoek deze site dan niet.

Reageer anoniem op dit bericht

Je reageert anoniem op dit bericht. Onderaan deze pagina kun je inloggen op Autosport.nl (of een account aanmaken) zodat je onder je eigen naam kunt reageren. Je kunt dan ook een eigen avatar gebruiken en je hebt direct toegang tot het Autosport.nl-forum.

Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.

Login om onder jouw naam te reageren

Registreren
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet