IndyCar

IndyCars: Penske verwerft NTT IndyCar Series en Indianapolis Motor Speedway

Indy
Een van de grootste spektakels in de autosport, de Indy 500, nu in handen van Roger Penske

Penske Entertainment, een onderdeel van de Penske Corporation, heeft de NTT IndyCar Series, de Indianapolis Motor Speedway en IMS Productions verworven van Hulman & Company. Tijdens een persconferentie op de speedway spraken Roger S. Penske, Tony George van Hulman & Company en Mark Miles, directeur van de NTT IndyCar Series.

Tekst: René de Boer (Twitter: @renedeboer)
Foto's: Rebocar/R. de Boer, PR

Na Carl Fischer, die de Indianapolis Motor Speedway in 1909 bouwde, Eddie Rickenbacker, die het circuit in 1927 verwierf, en Tony Hulman, die met Hulman & Company het complex in 1945 overnam, wordt Penske Corporation de vierde eigenaar van de Indianapolis Motor Speedway.

Een zichtbaar geëmotioneerde Tony George van Hulman & Company vertelde tijdens de persconferentie dat voor hem en zijn familie de tijd gekomen was om de bedrijven van de hand te doen aan een partij die kan helpen om de organisatie verder te laten groeien. "Bij de laatste race heb ik met Roger Penske gesproken en we konden snel de deal sluiten", aldus George.

191104 Penske persconfentie
Persconferentie met vlnr Roger Penske, Tony George en Mark Miles

Mark Miles, die sprak namens de 260 medewerkers van de IndyCar-organisatie, de speedway en IMS Productions, wees op de positieve ontwikkeling die IndyCar de laatste jaren doormaakt. "Natuurlijk hebben we pieken en dalen gekend, maar er bestaat geen enkele twijfel over dat we nu sterk in de lift zitten", benadrukte de vroegere manager van de ATP-tour in het tennis. "Iedereen bij Hulman & Company kijkt ernaar uit om nu voor Roger te werken."

Penske beschreef hoe hij als 14-jarige in 1951 samen met zijn vader voor het eerst de Indianapolis Motor Speedway bezocht. "Ik hoop dat mijn vader nu naar beneden kijkt en zegt 'jongen, dat heb je goed gedaan'. We hebben in de loop der jaren met veel van de mensen hier samengewerkt en we weten welk potentieel er is. Dank aan Tony en de familie voor deze kans en aan Mark en zijn team, we kijken ernaar uit om met jullie door te gaan. We hebben geen plannen om het managementteam te wijzigen."

191104 Indy museum
Roger Penske zegde ook zijn steun toe aan het museum

Penske zegde ook zijn onvoorwaardelijke steun toe aan het museum dat op het complex van de Indianapolis Motor Speedway is ondergebracht. "We genieten iedere keer dat we het museum bezoeken van de kunst die daar staat en we zullen er net zo goed voor zorgen als de familie George dat gedaan heeft."

Penske verklaarde dat hij zelf niet meer bezig zal zijn met de strategie van zijn raceteam. "Je zult me niet meer aan de pitmuur zien tijdens de race. Ik heb nu belangrijker dingen te doen", vertelde hij. "Ik ga morgen eerst een ronde maken en met iedereen praten en horen welke tien-punten-plannen ze hebben. Dan gaan we kijken naar nieuwe mogelijkheden: kunnen we hier een 24-uursrace houden, kunnen we de Formule 1 hier laten rijden. We werken aan het binnenhalen van nieuwe fabrikanten voor IndyCar, we willen het sterker maken dan het is."

Reacties

  • 0
  • 0
   
  Anonieme gebruiker 04 november 2019 21:34

  Penske is ook actief met een raceteam in de IndyCar Series, is dat geen “conflict of interest”, nu hij de eigenaar van de series is?

  • 4
  • 0
   
  Willem J. Staat 04 november 2019 23:25

  @Anonieme gebruiker. Roger Penske is een integer mens en heeft de steun van vrijwel alle Indycar Teams die hierover eensgezind waren. Hij zal zich minder met zijn team gaan bemoeien. Hij heeft de steun van Michael Andretti, Chip Ganassi, Bobby Rahal etc. https://racer.com/2019/11/04/penske-downplays-conflict-of-interest-concerns/?fbclid=IwAR0PkAe94uVBmbVmzA1rbVG4Hite6M24kAppqnC4XmTXZsvrRo_AANsrzLE

  • 1
  • 0
   
  Anonieme gebruiker 05 november 2019 03:22

  Zie dan zo maar dan de geweldige aussie supercars een race doen op indy roadcourse.

  • 0
  • 0
   
  Dirk 05 november 2019 06:41

  Ik lees dat het om $ 2miljard ging,aardige som geld! Ik lees dat hij de steun heeft van alle grote namen, Foyt, Andretti etc. Dan zal het wel goed komen.

  • 2
  • 0
   
  Anonieme gebruiker 05 november 2019 08:18

  Ik heb er goed vertrouwen in. Een echte racer in de top! Nieuwe deuren gaan open met deze man.

Reageer anoniem op dit bericht

Je reageert anoniem op dit bericht. Onderaan deze pagina kun je inloggen op Autosport.nl (of een account aanmaken) zodat je onder je eigen naam kunt reageren. Je kunt dan ook een eigen avatar gebruiken en je hebt direct toegang tot het Autosport.nl-forum.

Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.

Login om onder jouw naam te reageren

Registreren
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet