NASCAR

NASCAR: Chevrolet Camaro ZL1 1LE volgt ZL1 op

De Chevrolet ZL1 die vorig jaar zijn debuut in de NASCAR MEN's Cup maakte, krijgt na amper twee seizoenen alweer een opvolger, de ZL1 1LE die tijdens de Daytona Speedweeks op Daytona 2020 zijn debuut zal maken.

Chevrolet-Camaro-ZL1-1LE-NASCAR
Bij Chevrolet gaf men vanmiddag de eerste foto van de nieuwe ZL1 1LE vrij.

Tekst Willem J. Staat
Foto NASCAR

Chevrolet Camaro ZL1 1LE volgt ZL1 op
Jim Campbell van US Vice President van GM Performance and Motorsports: "De Camaro is de auto met de hoogste performance in onze line-up. De lessen die wij uit onze productiemodellen geleerd hebben, zullen op de nieuwe 2020 Cup auto worden toegepast. De aerodynamische performance werd door Chevrolet engineer geoptimaliseerd door de toepassing CFD technieken en uitgebreide windtunnel tests met een schaal- en het volledige model.

De ZL1 Camaro maakte begin vorig jaar zijn debuut tijdens de Daytona 500 die tevens met dit model gewonnen werd. Het huidige productiemodel wordt aangedreven door een 650 pk sterke supercharged LT4 motor.

In NASCAR Chevrolet won maar liefst 39 kampioenschappen en tussen 2003 en 2015 dertien achtereenvolgende titels. Chevrolet coureurs wonnen maar liefst 31 kampioenschappen. In 2016 won Jimmie Johnson zijn zevende en laatste titel.De Camaro SS is sinds 2013 in de Xfinity-series actief en won viermaal zowel de rijders als merkentitel.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet