NASCAR

NASCAR: Chevrolet Camaro ZL1 1LE volgt ZL1 op

De Chevrolet ZL1 die vorig jaar zijn debuut in de NASCAR MEN's Cup maakte, krijgt na amper twee seizoenen alweer een opvolger, de ZL1 1LE die tijdens de Daytona Speedweeks op Daytona 2020 zijn debuut zal maken.

Chevrolet-Camaro-ZL1-1LE-NASCAR
Bij Chevrolet gaf men vanmiddag de eerste foto van de nieuwe ZL1 1LE vrij.

Tekst Willem J. Staat
Foto NASCAR

Chevrolet Camaro ZL1 1LE volgt ZL1 op
Jim Campbell van US Vice President van GM Performance and Motorsports: "De Camaro is de auto met de hoogste performance in onze line-up. De lessen die wij uit onze productiemodellen geleerd hebben, zullen op de nieuwe 2020 Cup auto worden toegepast. De aerodynamische performance werd door Chevrolet engineer geoptimaliseerd door de toepassing CFD technieken en uitgebreide windtunnel tests met een schaal- en het volledige model.

De ZL1 Camaro maakte begin vorig jaar zijn debuut tijdens de Daytona 500 die tevens met dit model gewonnen werd. Het huidige productiemodel wordt aangedreven door een 650 pk sterke supercharged LT4 motor.

In NASCAR Chevrolet won maar liefst 39 kampioenschappen en tussen 2003 en 2015 dertien achtereenvolgende titels. Chevrolet coureurs wonnen maar liefst 31 kampioenschappen. In 2016 won Jimmie Johnson zijn zevende en laatste titel.De Camaro SS is sinds 2013 in de Xfinity-series actief en won viermaal zowel de rijders als merkentitel.

Reacties

  • 0
  • 0
   
  Dirk 31 oktober 2019 16:26

  Heerlijk, Chevrolet is het nog niet verleerd om race auto's te ontwerpen. Gelukkig geen Corvette achtige praktijken. Ik hoor inmiddels veel roddels over Honda en Nascar, hoe zit dat?

  • 0
  • 0
   
  Willem J. Staat 31 oktober 2019 22:57

  @Dirk.Met het nieuwe NASCAR reglement dat in 2021 van kracht wordt heeft Honda wel belangstelling, Zeker omdat men naar een hybride-achtig iets overschakelt. Of de diehard fans dit leuk vinden is een ander verhaal natuurlijk. Als Honda in wil stappen dan moeten ze ook nog aan de Truckseries meedoen. En die ontbreekt marketing technisch in hun pakket voor NASCAR. Anderzijds Toyota stapte destijds uit Indycar voor NASCAR omdat toen marketing technisch een goed verhaal was. Toyota is inmiddels niet meer uit NASCAR weg te denken. De meeste fans zijn daar wel overheen. Het blijft koffiedik kijken... Maar het NASCAR platform blijft voor de fabrikanten nog steeds een interessant pakket.

  • 1
  • 0
   
  Dirk 01 november 2019 12:23

  Tsja, die Honda Ridgeline pickup heeft slechts een V6 motor, wordt qua vermogen een lastig verhaal. Of ze moeten een V8 variant op de markt brengen,en als ze dan een beetje presteren in NASCAR kan ze dat snel redelijk wat marktaandeel opleveren...

  • 0
  • 0
   
  Racing-Fan 01 november 2019 19:15

  Toyota had ook geen geschikte V8.

Reageer anoniem op dit bericht

Je reageert anoniem op dit bericht. Onderaan deze pagina kun je inloggen op Autosport.nl (of een account aanmaken) zodat je onder je eigen naam kunt reageren. Je kunt dan ook een eigen avatar gebruiken en je hebt direct toegang tot het Autosport.nl-forum.

Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.

Login om onder jouw naam te reageren

Registreren
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet