DTM

DTM: Prominente rol Benelux-series in voorprogramma DTM

191031 DTM support PCCB
De Porsche Carrera Cup Benelux (hier Loek Hartog) rijdt volgend jaar vier keer bij de DTM

Twee keer het Belcar Endurance Championship, vier keer de Porsche Carrera Cup Benelux: liefhebbers van raceseries uit de lage landen komen ook volgend jaar volop aan hun trekken in het voorprogramma van de Duitse toerwagenserie DTM. Na de aankondiging van de eigen GT-serie onder de naam 'DTM-Trophy' van gisteren presenteerde de DTM-organisatie ITR nu het volledige pakket van 'support-series' in het voorprogramma.

Tekst: René de Boer (Twitter: @renedeboer)
Foto's: PR

Een wat mager bijprogramma was in de afgelopen jaren een regelmatig gehoord punt van kritiek ten aanzien van de DTM-evenementen, maar de inspanningen van de organisatie hebben op dit vlak zeker hun vruchten afgeworpen. De bestaande samenwerking met de W-Series en de Lotus Cup Europe, die er dit jaar al diverse keren bij waren, wordt in 2020 voortgezet. De W-Series zijn er op de Igora Drive in St. Petersburg, op Anderstorp, Monza, de Norisring, Brands Hatch en Assen bij, waarbij het er dus op lijkt dat op Assen de finale van het kampioenschap plaatsvindt.

191031 DTM Support W
Niet op Zolder, wel in Assen: de W-Series

De Porsche Carrera Cup Benelux is er in 2020 maar liefst vier keer bij, en wel tijdens de DTM-evenementen op het circuit van Zolder in België, op het TT-Circuit in Assen, op de Nürburgring en tijdens de finale op Hockenheim. Bovendien is de Franse Carrera Cup te gast tijdens de DTM-ronde op het circuit van Monza in Italië.

Het Belcar Endurance Championship was er dit jaar tijdens het DTM-weekeinde op Zolder, een optreden dat volgend jaar wordt herhaald. Ook in Assen is de Belgische serie tijdens het DTM-evenement van de partij. De DTM Trophy rijdt zoals gemeld tijdens de Duitse evenementen Lausitzring, Norisring, Nürburgring en Hockenheim alsmede op Zolder, Assen en Anderstorp. Tijdens de Russische DTM-ronde op Igora Drive wordt het programma bovendien versterkt door de TCR Russia en GT Open Russia.

191031 DTM Suppoirt DMBV
De DMV-GTC is er vijf keer bij

De samenwerking met de Duitse DMV GTC als serie in het bijprogramma werd al eerder aangekondigd. Deze klasse voor GT3's en auto's uit de Porsche Cup en Lamborghini Super Trofeo is op de Lausitzring, Monza, Norisring, de Nürburgring en Hockenheim geprogrammeerd. En tenslotte wordt ook de autosporthistorie niet vergeten, met drie optredens van de Tourenwagen Classics (Lausitzring, Anderstorp en Assen), de DRM Classics (Zolder, Norisring), klassieke Groep C-auto's (Norisring) en klassieke Formule 1-auto's (Brands Hatch).

191031 DTM Support Classic
DRM Classics maakt volgend jaar twee keer deel uit van het programma
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet