VLN

VLN: Adrenalin heeft voor de overall titel twee ijzers in het vuur. GetSpeed daagt Black Falcon uit

A.s zaterdag vindt op de Nürburgring Nordschleife de negende en laatste wedstrijd van het VLN kampioenschap plaats. Voor de overall titel gaat de strijd tussen de regerende kampioenen Christopher Rink, Philipp Leisen en Danny Brink uit de V4 klasse terwijl hun Adrenalin teamcollega's Yannick Fübrich en David Giessner zich met een klasse-overwinning in de Cup 5 klasse in een ideale uitgangspositie wisten te manoeuvreren. Maar ook Sorg Rennsport AVIA BMW M325i van de combinatie Torsten Kratz, Moran Gott en Oliver Frisse beschikt nog over theoretische titelkansen. In de SP9 klasse zien we voor de laatste maal uiteraard weer vele GT3 toppers aan de start.


2019 GetSpeed Tweede achtereenvolgende overall overwinning voor GetSpeed a.s. zaterdag? Het zou zo maar kunnen.

Tekst en Foto's  Willem J. Staat

Adrenalin heeft voor de overall titel twee ijzers in het vuur. Getspee daagt Black Falcon uit
A.s. zaterdag wordt er op de Nordschleife veel spanning verwacht. Adrenalin Motorsport heeft voor de overall titel twee ijzers in het vuur terwijl het team van Sorg Rennsport nog over theoretische kansen beschikt. Na een matige seizoenstart hielden de regerende kampioenen Christopher Rink, Philipp Leisen en Danny Brink eigenlijk geen rekening meer met hun titelverdediging. Maar een klasse-overwinning tijdens de 51e Barbarossapreis wierp hun terug in de strijd.

Danny Brink: "Wij hebben het hoofdstuk kampioenschap nog niet afgesloten. Dankzij een overwinning in VLN8 wisten wij ons een voordeel tegenover onze sterkste concurrenten te verschaffen en wij kunnen tijdens de Finale zelfs onze teamcollega's David en Yannick zelfs voorbijstreven." Behalve het VLN kampioenschap gaat het ook om de titel in de V4 klasse en het kampioenschap bij de produktiewagens.

De regerende kampioenen wonnen in VLN4, VLN5 en VLN7. De V4 klasse beschikt overigens over de meeste deelnemers. Mochten de regerende kampioenen hun klasse winnen en Fübrich/Giessner worden tweede in hun klasse, dan prolongeren zij hun titel met 67,80 punten t.o.v. 67,27 punten.


2019 Rink
Kunnen Rink, Leisen en  Brink hun titel prolongeren?

GetSpeed daagt Black Falcon uit
Naast de vraag wie kampioen wordt is het natuurlijk ook nog open wie in de laatste wedstrijd voor de overall overwinning gaat. Met drie achtereenvolgende podiums is het team van GetSpeed op dit moment het team van de waarheid. Bij VLN7 kon het team van Adam Osieka de allereerste overall VLN overwinning behalen. A.s weekend wordt de No 2 door Philipp Ellis en Dominik Baumann bemand. Tijdens VLN6 eindigden zij als derde. Het team van Black Falcon/AutoArena Motorsport won met Patrick Assenheimer en Maro Engel VLN5

Comeback Falken met Porsche
VLN8 bleek dan toch niet de laatste seizoenswedstrijd van Falken Motorsport te zijn. Woordvoerster Stefanie Olbertz van Falken: "Het oorspronkelijke plan was om het seizoen bij VLN8 definitief af te sluiten. Dit was ons eerste jaar met de Porsche 991.2 en een bijkomende testmogelijkheid met twee zeer ervaren Porsche-coureurs is natuurlijk van harte welkom. Daarvoor willen wij ons dan ook bij Porsche bedanken."  

Voor Falken staan de Porsche fabrieks-coureurs Sven Müller en Patrick Pilet ingeschreven. Phoenix is met twee ijzersterke combinaties vertegenwoordigd. Frank Stippler vormt traditiegetrouw met Vincent Kolb een combinatie. Op de tweede Phoenix Audi No 9 ProAm staan Michele Beretta(I)/Steve Jans(LUX)/Kim Luis Schramm(D) ingeschreven.

Het Belgische WRT Team is eveneens met een sterke combinatie vertegenwoordigd. Francois Ferrodo(F)/Emmanuel Collard(F)/Matthieu Vaxviere(F) staan met hun WRT Audi R8LMS als Pro's ingeschreven.

2019 Falken GetSpeed
Op verzoek van Porsche komt Falken toch weer aan de start!!

Het team van Walkenhorst heeft eveneens twee BMW M6 GT3's ingeschreven voor de combinaties Christian Krognes(N)/David Pittard(GB)/Jody Fannin(GB) en Rudi Adams(D)/Jörn Schmidt Staade(D)Jordan Tresson(F). Ook Schnitzer heeft een BMW M6 GT3 voor Philipp Eng ingeschreven. Traditioneel gaat het bij Schnitzer BMW om het testen van componenten van het volgende seizoen. Eveneens aan de start de Manthey Porsche 911 GT3 R voor de combinatie Mathieu Jaminet/Dirk Werner(SP9) en de gloednieuwe HTP Mercedes AMG GT3 van de combinatie Christian Hohenadel/Maximilian Buhk/Maximilian Götz. Ook de Black Falcon Mercedes AMG GT3 van de combinatie Hubert Haupt/Adam Christoudoulou moet niet voor de eindzege onderschat worden. Daniel Keilwitz/Hendrik Still komen met de ex-RaceArt Viper voor het Zakspeed Team a.s. zaterdag uit.

BMW Motorsport heeft de M2 ditmaal voor de fabrieksrijders Jens Klingmann/Jörg Weidinger ingeschreven. Riccardo van der Ende komt samen met Christopher Dreyspring en Christer Jöns in de Schubert BMW M2 in de SP8T klasse voor VLN Specials(van 2.6L t/m 4L met Turbo)uit

De toegang op de Nordschleife zelf is vrij. Voor het Grand Prix circuit, paddock en geopende tribunes moet traditioneel 18 Euro worden neergeteld. De start is a.s.zaterdag om 12.00u.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet