NASCAR

NASCAR: NASCAR Whelen Euroseries maakt kalender bekend. Finale naar Hockenheim

De NWES maakte vandaag haar officiële kalender bekend. En evenals in 2019 staan er voor 2020 weer zeven events op de kalender. Verrassend is dat de jaarlijkse Finales niet meer in Zolder maar op Hockenheim plaats zullen vinden.

2019 Scenic Picture
Raceway Venray andermaal het jaarlijkse NWES hoogtepunt op de kalender!

Tekst en Foto' Willem J. Staat

NASCAR Whelen Euroseries maakt kalender bekend. Finale naar Hockenheim
De steeds meer aan populariteit winnende NWES heeft voor 2020 haar kalender wat door elkaar geschud. Voor het eerst sinds jaren vindt de Finale niet meer op Circuit Zolder maar op Hockenheim plaats. De Duitse baan in Baden Württemberg moest al met lede ogen toezien hoe dat de DTM openingswedstrijd naar België verkaste en dat de ADAC over de Finalewedstrijd nog steeds geen beslissing heeft genomen. Voor Hockenheim waarschijnlijk een mooie seizoensafsluiter.

Voor het eerst in de NWES geschiedenis vinden er zelfs die Playoff wedstrijden plaats. Te beginnen op 12/13 sept. in Vallelunga dat Franciacorta vervangt. De halve finales vinden op 3/5 oktober in het Belgische Zolder plaats en de Finale volgt 14 dagen later op Hockenheim.

Ook vinden er enkele naamsveranderingen plaats. De Elite 1 wordt vanaf 2020 tot EuroNASCAR Pro omgedoopt en de Elite II tot EuroNASCAR 2 De EliteClub Division krijgt de benaming EuroNASCAR Club Challenge.

NWES Kalender 2020
25/26 April Valencia
6/7 Juni Brands Hatch
20/21 juni Most
11/12 juli Venray
12/13 september Vallelunga
  3/4 oktober Zolder
17-18 oktober Hockenheim

Reacties

  • 0
  • 0
   
  Dirk 22 oktober 2019 15:39

  Ik blijf het apart vinden dat de races in Italië bijna elk jaar op een ander circuit zijn. Nu al ff Franciacorta, daar voor Adria, Umbria en Monza.

  • 1
  • 0
   
  Rob Petersen 23 oktober 2019 17:18

  @Dirk. Daar verbaas ik mij ook over. Daarnaast vind ik de indeling van de klassen( voorheen Elite ) en het gedoe er om heen niet duidelijk. Misschien mag het niet maar Cup en Xfinity zijn echte begrippen.

Reageer anoniem op dit bericht

Je reageert anoniem op dit bericht. Onderaan deze pagina kun je inloggen op Autosport.nl (of een account aanmaken) zodat je onder je eigen naam kunt reageren. Je kunt dan ook een eigen avatar gebruiken en je hebt direct toegang tot het Autosport.nl-forum.

Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.

Login om onder jouw naam te reageren

Registreren
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet