GT

GT4: Maxime Martin kondigt eigen GT4 teams aan

Aston Martin-fabrieksrijder Maxime Martin kondigde vandaag de oprichting van zijn eigen team aan. Daarmee wil men aan het ADAC GT4 kampioenschap en het Europese GT 4 kampioenschap gaan deelnemen. Het nieuw gevormde Martin Racing Team wordt vlak nabij Charleroi Airport gevestigd.

AM Vantage GT4
MRT heeft ambitieuze toekomstplannen.

Tekst Willem J Staat
Foto's Aston Martin/PR

Maxime Martin kondigt eigen GT4 Teams aan
Martin(33) momenteel in het FIA WEC samen met de Brit Alex Lynn in de Aston Martin Racing Vintage No 97 actief ziet hiermee een lang gekoesterde levensdroom in vervulling gaan. "Met mijn actieve carrière ben ik nog lang niet klaar maar ik wilde met een onderneming beginnen die in de toekomst kan groeien zodat ik aan de sport waarmee ik al mijn gehele leven verbonden ben, iets terug kan geven" aldus Martin.

De voormalige DTM-rijder is sinds 2018 Aston Martin fabrieks-coureur en zal ook in de GT4 met de Britse fabrikant samenwerken. Voor 2020 staan er bij Martin Racing twee Aston Martin Vintage GT4's bij de ADAC GT4 op het programma.

Maxime Martin: "Ik was bij de ontwikkeling van de klantenauto betrokken en ken deze auto dus zeer goed. De Vantage GT4 behoort tot één van de beste. Omdat er voor Aston Martin een enorme belangstelling is, is het een perfecte auto om mee te beginnen."


Zakenpartner Thomas Matton, met wie Martin al elf jaar samenwerkt, was ook bij het BMW DTM programma betrokken, en zal verantwoordelijk zijn voor de techniek.

Maxime Martin: "Inmiddels heeft de GT4 bij ambitieuze gentlemen racers en jeugdige racers een enorme populariteit verworven. Samen met mijn zakenpartner Thomas Matton beschik ik over de ervaring om deze talenten verder te ontwikkelen." Naast de EK GT4 en ADAC GT4 wil Martin Racing zich ook op de VLN en de Creventic series gaan oriënteren. In de ADAC GT Masters behaalde Martin in het verleden vijf overwinningen.

Maxime Martin
Maxime Martin heeft de volgende stap in zijn carriere al gezet.

Reacties

  • 1
  • 1
   
  Anonieme gebruiker 22 oktober 2019 12:58

  Paul van Splunteren staat al te trappelen.

  • 1
  • 0
   
  Anonieme gebruiker 23 oktober 2019 12:27

  Top!. Mooie kleurstelling, hopenlijk veranderd deze niet (teveel).

  • 0
  • 0
   
  Anonieme gebruiker 24 oktober 2019 13:17

  paul van splunteren racet toch niet meer en is porsche fan zal wel wat moeten veranderen bij A M veel tems hebben de autos verkocht vanwege slechte service en te duur zal wel een semi fabrieksteam worden zo te zien

  • 0
  • 0
   
  Marcel ten Caat 24 oktober 2019 23:07

  Een aantal teams hebben hun Vantages in de verkoop gezet. Er zijn echter ook al een aantal nieuwe deals, waarvan dit er een is. Er gaan er genoeg rijden in de verschillende kampioenschappen ;-)

Reageer anoniem op dit bericht

Je reageert anoniem op dit bericht. Onderaan deze pagina kun je inloggen op Autosport.nl (of een account aanmaken) zodat je onder je eigen naam kunt reageren. Je kunt dan ook een eigen avatar gebruiken en je hebt direct toegang tot het Autosport.nl-forum.

Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.

Login om onder jouw naam te reageren

Registreren
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet