Sportscars

Sportscars: Versnellingsbak nekt Jan Lammers in 24U Daytona

Een kapotte versnellingsbak beroofde het trio Jan Lammers, Andy Wallace en Tony Stewart ruim anderhalf uur voor het einde van de overwinning.
Uiteindelijk werden zij nog als derde geklasseerd.


Voor NASCAR coureur Tony Stewart was het de tweede achtereenvolgende teleurstelling op Daytona, evenals in 2004 zag Stewart zijn kansen op een fel begeerde overwinning met de CITGO Pontiac Crawford in rook opgaan.

De pech van Lammers, Stewart en Wallace leverde de leidende Suntrust Pontiac Riley van Max Angellelli, teameigenaar Wayne Taylor en Emmanuel Collard een voorsprong van ruim elf ronden op. "Dat was het moeilijkste", aldus Angelleli, "in mijn carrière had ik nog nooit zo'n grote voorsprong gehad."

De Pontiac Crawford van Butch Leitzinger, Elliot Forbes Robinson eindigde als tweede.
Als vierde eindigde de Ganassi Lexus Riley van Stefan Johannson, Cort Wagner en NASCAR coureur Jimmy McMurray.

In de GT klasse ging de overwinning naar de combinatie Wolf Henzler, Dominik Farnbacher en Pierre Ehr, uiteraard met een Porsche GT3 Cup.

De winnende combinatie Angelleli, Taylor Collard, legde een afstand van 710 wedstrijdronden(2527.6 mijl) op de roadcourse van Daytona af.

De Rolex 24 Uursrace van Daytona kende een uiterst boeiend verloop, niet minder dan 43 keer verwisselde de leiding met 16 verschillende coureurs.

Tekst: Willem Staat

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet