Ford Fiesta Sprint Cup

Ford Fiesta Sprint Cup: Sensatie op Assen

IMG 6218

We zeiden nog tegen elkaar bij het ontbijt, wat gaan we vandaag tijdens de Ford Fiesta Cup Nederland en België weer allemaal beleven. De strijd tussen de Belgische deelnemers waren al flink opgelopen, crashes tijdens de vrije training en de eerste race zorgde, al voor de nodige schade. De belangen waren groot de onderlinge verschillen klein.

Tekst: Gerrie Hoekstra
Foto's: Erik van der Schaaff


IMG 6183


Het begon al halverwege tussen Bert Longin en David de Saeger die elkaar het leven zuur maakten bij het insturen van de snelste bocht van het parcours de Ramshoek. Met het nodige kunst en vliegwerk wist de ervaren Longin zijn Ford Fiesta nog op de baan te houden.

IMG 6216

IMG 6218
IMG 6222

Het moment, waar we het nu nog steeds over hebben was het incident tussen Kenny Herremans en alweer David de Saeger, waarbij laatstgenoemde eerst op de zijkant een flinke afstand doorschoof en op het dak terecht kwam. Sensatie in de allerlaatste bocht en ronde. Na het passeren van de eerste rijders over de finish ging de rode vlag uit. Overuren voor de wedstrijdleiding, alle beelden moeten worden gezien. Familie van betrokken rijders gaan op de vuist. Oude tijden van de Alfa en Clio Cup herleven.


IMG 6234


Reacties

  • 4
  • 0
   
  TheNextGeneration 20 oktober 2019 17:19

  Wat is dit zonde voor dit kampioenschap zeg, Met deze rijdersmentaliteit is dit echt géén plezierige klasse om in te racen. En waarom vallen die fiesta's eigenlijk zomaar op hun dak? Dit is al de zoveelste die door een tik of een curbstone rolt

  • 1
  • 0
   
  Anonieme gebruiker 20 oktober 2019 18:02

  TNG: De #25 stuurt vroeg in, pakt de binnenkant van de eerste knik van de GTbocht en wipt dan met de linkerkant op. Dan is er contact met de #32 deze haakt zijn neus onder het gelifte achterwiel van de #25. Volgens sommigen heeft de #32 laat geremd of niet geremd. Dat weet ik niet. Eerder al (ronde 7 of 8) was de #25 door #24 bij het insturen van de Ramshoek de baan uit geduwd. Resultaat voor de #25 was een rit over een kleine 300mtr door de tuin met een vette jump de GTbocht in. Erik de Fotograaff.

  • 2
  • 0
   
  Anonieme gebruiker 21 oktober 2019 12:46

  Hoog zwaartepunt waarschijnlijk. Had de swiftcup ook last van. Die gingen ook bij het minste geringste op hun dak.

  • 2
  • 0
   
  Anonieme gebruiker 22 oktober 2019 15:37

  Die korte wielbasis, zachte vering en hoog zwaartepunt zorgt dat deze wagens snel vallen. Doet een Mazda niet. In de klasse wordt er ferm gestreden, waarbij wel eens vaker een grens wordt overschreden. Jammer, want het is juist een mooie opstapklasse voor jong talent. Kijk vorig seizoen maar naar Loek Hartog.

Reageer anoniem op dit bericht

Je reageert anoniem op dit bericht. Onderaan deze pagina kun je inloggen op Autosport.nl (of een account aanmaken) zodat je onder je eigen naam kunt reageren. Je kunt dan ook een eigen avatar gebruiken en je hebt direct toegang tot het Autosport.nl-forum.

Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.

Login om onder jouw naam te reageren

Registreren
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet