Ford Fiesta Sprint Cup

Ford Fiesta Sprint Cup: Sensatie op Assen

IMG 6218

We zeiden nog tegen elkaar bij het ontbijt, wat gaan we vandaag tijdens de Ford Fiesta Cup Nederland en België weer allemaal beleven. De strijd tussen de Belgische deelnemers waren al flink opgelopen, crashes tijdens de vrije training en de eerste race zorgde, al voor de nodige schade. De belangen waren groot de onderlinge verschillen klein.

Tekst: Gerrie Hoekstra
Foto's: Erik van der Schaaff


IMG 6183


Het begon al halverwege tussen Bert Longin en David de Saeger die elkaar het leven zuur maakten bij het insturen van de snelste bocht van het parcours de Ramshoek. Met het nodige kunst en vliegwerk wist de ervaren Longin zijn Ford Fiesta nog op de baan te houden.

IMG 6216

IMG 6218
IMG 6222

Het moment, waar we het nu nog steeds over hebben was het incident tussen Kenny Herremans en alweer David de Saeger, waarbij laatstgenoemde eerst op de zijkant een flinke afstand doorschoof en op het dak terecht kwam. Sensatie in de allerlaatste bocht en ronde. Na het passeren van de eerste rijders over de finish ging de rode vlag uit. Overuren voor de wedstrijdleiding, alle beelden moeten worden gezien. Familie van betrokken rijders gaan op de vuist. Oude tijden van de Alfa en Clio Cup herleven.


IMG 6234


Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet