Supercar Challenge

Spanning bij Hankook Finaleraces op TT Circuit Assen20191019 RL1 6560


Vanmiddag worden de laatste wedstrijden gereden voor de beslissing in de Mazda MX-5 Cup, de Ford Fiesta Sprint Cup Nederland en België en de Supercar Challenge, Sport Divisies. Een aantal titels is al bekend, maar er blijft nog genoeg over om voor te knokken.


Tekst: Gerrie Hoekstra (met dank aan Jan den Blanken)
Foto's: PR

De beslissende zondag op Assen begint al met een half uur vertraging vanwege de mist op de baan. De beslissende Belcar race gaat pas om half 11 van start voor hun 2 uurs race. De gridwalk in de pauze komt door de vertraging te vervallen.

20191019 RL1 6350

Mazda MX-5 Cup
De eerste van de door V-Max Racing georganiseerde wedstrijden begint om 13:00 uur met de Mazda MX-5 Cup. Het kampioenschap algemeen is nog niet beslist, maar het moet toch wel heel erg gek lopen wil Marcel Dekker niet de eerste titel in dit nieuwe kampioenschap binnenslepen. Dekker won de eerste race op zaterdag en heeft met deze punten de kop overgenomen van de geblesseerde Toine Kreijne, die gisteren nog wel aan de start kwam maar vandaag vanwege de pijn niet aan de tweede race meedoet. Dekker heeft nu 148 punten en wordt gevolgd door Kreijne met 145 punten. Outsider Joshua Kreuger (131) heeft met nog 21 punten te verdelen nog een theoretische kans. Bij de Junioren blijft het spannend. Max de Bruijn is koploper met 183 punten en heeft vijf punten voorsprong op Dominique Kraan en acht op derde junior Maxime Oosten.


20191019 RL1 6926

Supercar Challenge – Sport Divisies
In de Supercar Sport divisies is de Veno Racing equipe Maxime Oosten en Milan Teekens al kampioen. In de Supersport 1 divisie zou equipe Dennis de Borst en Stan van Oord al gisteren kampioen kunnen worden, maar gebrek aan benzine in de voorlaatste ronde gooide roet in het eten. Equipe Thijmen Nabuurs en Lorenzo van Riet won de eerste wedstrijd en verschoof daarmee de beslissing naar vandaag. De FEBO Leon Cupra van De Borst en Van Oord leidt het kampioenschap met 220 punten, met Van Riet en Nabuurs daar 16 punten achter. Het grote voordeel voor de FEBO manschappen is dat zij tijdens hun rijderswissel slechts vijf successeconden moeten ondergaan tegen 30 seconden van Nabuurs-Van Riet.

In de Sport Divisie liet Sandra van der Sloot gisteren in de slotfase haar stalgenoot Rob Nieman voor, die daardoor extra punten scoorde voor de titel en nu met 247 punten negen punten voorsprong heeft op equipe Chris Voet en Bart van den Broeck. De sympathieke Belgen zijn door deze onsportieve actie zo teleurgesteld, dat ze ondanks de kans op de titel al op weg zijn naar huis. 


20191019 EDFO 1558 S4A6424


Ford Fiesta Sprint Cup

In de Ford Fiesta Sprint Cup Nederland zijn de kampioenen bekend. Cor Euser Racing rijder Daan Pijl maakte het hele jaar al indruk als één van de snelste junioren van het veld. Gisteren behaalde hij zijn junioren titel met 202 punten ten opzichte van Colin Caresani en Rik Koen met allebei 167 punten, die de strijd om de tweede positie nog spannend houden. Bij de rijders van 25 jaar en ouder is Laurens de Wit al kampioen.

Bij de Belgen staat David De Saeger aan de leiding met 179 punten, tegenover 178 voor Kenny Herremans en 171 voor Bert Longin. Zij strijden in de tweede wedstrijd voor de titel.

In het Belgische Ford Dealer Team Championship staan Vanspringel (De Saeger) en Van den Bossche (Herremans) gelijk met 174 punten, tegenover 169 voor Feyaerts (Longin). Ook deze drie Ford-dealers gaan voor de titel. In de Junior Ford Fiesta Sprint Cup is Nathan Vanspringel zeker van de titel.

In de Dutch Belgian Super Star doet Daan Pijl met een derde plaats in de eerste race toch een goede zaak, want hij verstevigt de leiding met 183 punten, voor Laurens de Wit (170), David De Saeger (149), Colin Caresani en Kenny Herremans met allebei 141 punten, gevolgd door Rik Koen met 140.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet