Formula E

Formule E: Maximilian Günther sluit Formule E-test als snelste af

191018 FE Test Guenther
Maximilian Günther, komend seizoen nieuw bij BMW, sloot de testweek als snelste af

Na een dag vol media-activiteiten gisteren deden de coureurs uit het ABB FIA Formule E-kampioenschap er vandaag op de slotdag van de officiële pre-seizoenstest in Valencia weer wat hun eigenlijke taak is, te weten rijden. Was het op woensdag nog Robin Frijns die de tijdenlijst aanvoerde, vandaag bepaalden Duitse rijder het tempo: in de ochtendsessie was Pascal Wehrlein namens Mahindra het snelst, terwijl de nieuwe BMW-Andretti-rijder Maximilian Günther in de middagsessie met 1:15,087 minuten de snelste tijd van de hele week liet noteren. In het totaalklassement van de zes testsessies met een totale duur van 18 uur eindigde Frijns als achtste. Nyck de Vries, die na zijn problemen van dinsdag en woensdag vandaag eindelijk eens wat meer kilometers kon maken, sloot de sessie als 22e af.

Tekst: René de Boer (Twitter: @renedeboer)
Foto's: Bildagentur Kräling, PR

191018 FE Test Wehrlein
Pascal Wehrlein was in de ochtendsessie van vandaag het snelst

Opnieuw waren er vandaag tal van rode vlaggen vanwege rijders die op de baan tot stilstand kwamen of van de baan raakten. In de ochtend viel het nog mee, toen kwam de enige onderbreking op naam van BMW-rijder Alexander Sims, die de chicane raakte. Pascal Wehrlein eindigde bovenaan met een tijd van 1:15,190 minten, voor Nico Müller (Dragon) en António Félix da Costa (DS Techeetah).

In de middag werd er begonnen met opnieuw een gesimuleerde race met een duur van 45 minuten, zoals ook woensdag al het geval was. Ditmaal was er twee keer sprake van een kunstmatige 'full course yellow'. Nissan-E.dams-rijder Sébastien Buemi eindigde bovenaan, voor Porsche-rijder André Lotterer en Edoardo Mortara namens Venturi. Niet alle rijders reden de volledige raceduur uit, sommigen keerden eerder terug naar de pits.

191018 FE Test Guenther portret
Maximilian Günther heeft het bij BMW i Andretti Motorsport duidelijk naar zijn zin

Daarna volgde de laatste testsessie van deze week, waarin Maximilian Günther de snelste tijd op de klokken zette. Ook hij raakte echter de banden in de chicane, wat opnieuw tot een rode vlag leidde. Eerdere onderbrekingen waren er al na excursies van de beide Dragon-rijders Nico Müller en Brendon Hartley en Mercedes-rijder Stoffel Voorne. Mortara's auto kwam aan de uitgang van de pitstraat tot stilstand en moest geborgen worden.

191018 Formule E Test De Vries
Nyck de Vries kwam na de problemen van dinsdag en woensdag vandaag veel meer aan rijden toe
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet