V8 Supercars

V8 Supercars: Gary Rogers Motorsport trekt stekker uit de Supercars wereld. Doodsbedreigingen voor Fabian Coulthard


Fabian Coulthard Johnson
Fabian Coulthard ontving meerdere doodsbedreigingen de afgelopen dagen.... Rechts teammede-eigenaar Dick Johnson.

Verliest DJR Team Penske als team al haar kampioenschapspunten?
Een safetycar incident tijdens de Bathurst 1000 waarvan Fabian Coulthard en Jamie Whincup voordeel hadden en waarbij eerstgenoemde zijn winnende teamgenoot Scott McLaughlin voordeel verschaft door te vertragen heeft de afgelopen week het nodige stof doen opwaaien. De Australische Autosportfederatie CAMS doet morgen uitspraak over dit incident.

In tegenstelling tot de vele geruchten waarbij gesuggereerd wordt dat zijn teamgenoten Scott McLaughlin/Alexandre Premat de overwinning moet dit definitief ontkend worden. CAMS bevestigde in een statement dat deze NIET ter discussie staat. Wel kan DJR Team Penske door de acties van Coulthard mogelijk sancties verwachten. M.a.w. de verwachting is dat het Team al haar punten kan verliezen. In de tussenstand bij de Teams heeft DJR Team Penske een voorsprong van 843 punten op Triple Eight. De punten van de rijders zouden niet ter discussie staan.

Doodsbedreigingen voor Fabian Coulthard
Het "Coulthard"- incident gedurende de Bathurst 1000 afgelopen weekend heeft tot de nodige commotie geleid. Niet in het minst door de uitspraken van oud HB F1-rijder Larry Perkins(zesvoudig ex Bathurst winnaar) die de tactiek van Coulthard walgelijk noemde. Barry Ryan van Erebus Motorsport(eigendom van de excentrieke Betty Saunders Klimenko) ging zelfs zo ver door te stellen dat de wedstijd door DJR Team Penske een "fix match" was.

McLaughlin beschikte op dat moment over een voorsprong van slechts één seconde op de concurrentie. Na het incident over ruim 47...... Het commentaar van Shane van Gisbergen die als tweede eindigde, over de boordradio, loog er eveneens niet om. "Coulthard is going stupidly slow"

Bathurst 1000 winnaar Scott McLaughlin ervoer pas tijdens de persconferentie van wat er werkelijk gebeurd was en verklaarde niet van dit incident op de hoogte te zijn geweest."

Scott McLaughlin verklaarde vanochtend dat zijn teamgenoot Fabian Coulthard de afgelopen week meerdere doodsbedreigingen ontvangen had.

12-Coulthard-EV-12-19-MH2 1552
Coulthard verloor aan populariteit.

McLaughlin: "Het is niet alleen hard voor hem maar ook voor ons team. Het is een positie waarin je je niet wilt bevinden maar als team komen we er ook weer door heen. Voor Fabian is dit ontzettend hard. Hij heeft het moeilijk. Maar dit is het ook voor Alex Premat en mij"

Het is nogal zielig dat z.g. fans doodsbedreigingen naar rijders als Fabian gestuurd hebben. Onacceptabel voor mensen en hun families die ook een "real life" hebben en hiermee moeten omgaan. Onacceptabel en gecreëerd door een media controverse die buiten alle proporties is."

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet