Supercar Challenge

Supercar Challenge: Voorbeschouwing Hankook Finaleraces op TT Circuit Assen

20190818 RL3 5404

Waar seizoen 2019 van de Supercar Challenge op 20 april in midden Frankrijk begon op het voormalige Formule 1 circuit van Magny-Cours, wordt deze exact een half jaar later op zondag 20 oktober afgerond met de Hankook Finaleraces op TT Circuit Assen. Maxime Oosten en Milan Teekens uit de Supersport 2 divisie zijn de enigen die al zeker zijn van de titel. In alle andere klassen zijn er nog steeds meerdere kanshebbers. De Hankook Finaleraces beloven dan ook een ware thriller te worden, waar iedereen het uiterste uit zichzelf zal moeten halen om de titel te veroveren.

Tekst en foto's: PR

john-de-wilde

GT Divisie
John de Wilde heeft op Spa-Francorchamps een gevoelige tik uitgedeeld aan zijn grootste concurrent Max Weering. Waar de Lamborghini Super Trofeo van Weering in de tweede race al in de eerste bocht uitviel kwam de Porsche 991 van De Wilde als eerste over de finish en daarmee sloeg hij een behoorlijk gat. Weering moet 44 punten goed maken en dat zal betekenen dat een finish voor De Wilde al voldoende is voor de titel. Jos Jansen won op Spa, maar staat te ver achter om nog aanspraak te maken op de titel.

20190420-NRB 2410

Supersport 1
Titelverdedigers Dennis de Borst en Stan van Oord beginnen de Finaleraces met een voorsprong van 29 punten op hun jonge Ferry Monster Autosport collega's Thijmen Nabuurs en Lorenzo van Riet. De 20 successeconden die het FEBO Racing Team meeneemt na de podiumfinishes op Spa kunnen een belangrijke roil gaan spelen nu de marge zo klein is. Ook de winnaars van de eerste Spa-race Jonas de Kimpe en Martin Huisman hebben nog een kans op de titel, al zullen zij dan wel 39 punten moeten goedmaken.

20190818 RL3 5474

Supersport 2
In de Supersport 2 is het kampioenschap al beslist. De BMW Zilhouette van de jonge autosport debutanten Maxime Oosten en Milan Teekens is al niet meer te achterhalen door de concurrentie. Met een puntentotaal van 234 tegen 127 voor nummer twee Remco de Beus is de titel voor de rookies al een feit.

20190420-RBN 4849

Sport divisie
Zoals vrijwel elk seizoen is de strijd in de divisie Sport het meest close. Rob Nieman zal op Assen een voorsprong van drie punten op coureurs Chris Voet en Bart van den Broeck moeten verdedigen. Met vijf zeges leek ook Henk Tappel lang titelkandidaat, maar evenzoveel uitvalbeurten en afwezigheid op Spa elimineerden zijn kansen.

berg-leraar

GT& Prototypes
Bij de LMP3's gaat Laurents Hörr aan de leiding met 89 punten, maar is Max Aschoff toch de grootste kanshebber op de titel. Aschoff heeft 63 punten, maar weet dat Hörr er tijdens de Finaleraces niet bij is en kan in de twee races zijn achterstand waarschijnlijk wel goedmaken.
Bij de Radicals is de strijd tussen de ervaren Luxemburger Alain Berger en zijn Franse pupillen Antoine Mattéo en Hector Gouraud spannend. Berg begint op Assen met een voorsprong van slechts twee punten.

20190818-NRB 3650

Tijdschema
Op vrijdag 18 oktober staat de kwalificatie van de Sport divisies op het programma om 13:55 uur. Direct daarna volgt om 14.20 uur de kwalificatie van de GT en GT&Prototype Challenge.
De eerste race over 60 minuten wordt gereden op zaterdag 19 oktober om 15.20 uur, de tweede en laatste race van seizoen 2019 start op zondag 20 oktober om 14.15 uur, eveneens over 60 minuten.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet