Sportscars

Sportscars: Mazda-sportdirecteur John Doonan volgt Scott Atherton op als IMSA-president

191015 Doonan
John Doonan (r.) had dit seizoen met Mazda een aantal IMSA-successen te vieren

John Doonan wordt de nieuwe president van de Amerikaanse sportwagenorganisatie IMSA (International Motor Sports Association). Dat maakte de organisatie zojuist, drie dagen na de seizoensfinale op Road Atlanta, officieel bekend. Doonan, die tot dusver het autosportprogramma van Mazda North America leidde, treedt in de voetsporen van Scott Atherton, die, zoals medio september aangekondigd, eind dit jaar zijn functie officieel neerlegt.

Tekst: René de Boer (Twitter: @renedeboer)
Foto: IMSA

Ed Bennett, CEO van IMSA, is blij met Doonan een geschikte opvolger voor Antherton als president te hebben gevonden. "John is een fantastische keuze als onze nieuwe president", zegt hij. "Hij kan voortbouwen op het momentum van het seizoen van ons 50-jarig jubileum, dat we zojuist hebben afgesloten, en hij kan onze sport naar het volgende niveau tillen. Hij is gerespecteerd en bekend in de paddock en heeft een grote passie voor de autosport, waarvan alle betrokken in hoge mate zullen profiteren."

Doonan kwam in 2003 naar Mazda als regionaal manager publiciteit in de Midwest-regio en werd in 2011 benoemd tot directeur autosport. Onder zijn leiding ontstond het DPi-programma, dat dit seizoen eindelijk de eerste vruchten in de vorm van overwinningen in IMSA-races afwierp. Daarnaast kent Mazda in de Verenigde Staten een ladderstructuur in de autosport onder de titel 'The Road to 24', dat rijders vanaf de basis via de Global Mazda MX-5 Cup naar de top kan brengen. Recentelijk werd de nieuwe Mazda 3 TCR-toerwagen gepresenteerd.

John Doonan spreekt van een "eenmalige kans en een gedroomde gelegenheid, nadat ik als kind al IMSA-races bezocht. Ik voel me zeer vereerd met de kans om deel te mogen uitmaken van het IMSA-team en kijk ernaar uit, een positieve invloed op onze sport, onze partners en onze industrie te kunnen uitoefenen."
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet