Groeten uit ...

Groeten van de Finaleraces op Zandvoort

Persbericht---Finaleraces2019-re-Essay2

In de STWC (Super ToerWagen Cup), stonden twee wedstrijden op het programma. De eerste wedstrijd werd gewonnen door Koen de Wit met de BMW M4 GT4. Met een verschil van slechts 3,7 seconden werd Eric van den Munckhof (BMW Z4 GTR) na vijftig minuten als tweede afgevlagd, gevolgd door Gerrit Vos met een KTM X-Bow. In de tweede manche was het Andy Dam die de winst pakte, voor Eric van den Munckhof (tweede) en Mark Wieringa.

start-monoposto

De Historic Monoposto Racing serie beleefde mooie races op de Zandvoortse duinenpiste. Chris Whittingham won daarbij de eerste in zijn Royale RP30 bolide. Ian Foley werd als tweede afgevlagd, voor Anthony Raine.
  winnaar-hist-momoposto

Ook race 2 werd een prooi voor Whittingham, ditmaal gevolgd door Raine en Paul Hubbard. Het podium van de zondagrace leverde verrassend Geert Wynants als winnaar op, gevolgd door Anthony Raine en Tony Walsh.
  Persbericht---Finaleraces2019-re-Essay4

Drie races stonden ook op het programma van het Toyo Tires HARC NK 82-90, met auto's uit de Groep A en Groep N periode. Pieter Bikker won daarbij zowel de race op zaterdagmiddag als op zondagochtend. Jan de Jong mocht bij die wedstrijden de tweede podiumplaats innemen. Jeffrey de Klerk scoorde in beide wedstrijden de derde plaats. Bij de race op zondagmiddag was het Bikker die de hattrick compleet maakte, met ditmaal Dick Jan Schermer (tweede) en Donovan Wolfrat (derde) als andere podiumfinishers.
  Persbericht---Finaleraces2019-re-Essay5

Vanuit Engeland maakten twee series de reis naar Circuit Zandvoort. In het Trackday Championship was het Steve Gales die met zijn SEAT Leon de winnaarsbokaal wist te veroveren, terwijl in de MSVT SuperCup de zege ten prooi viel aan Darren Goes, eveneens met een SEAT.
 
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet