VLN

VLN: VLN8 wordt een pakkend strategisch spel. Yelmer Buurman met de nieuwe Mercedes AMG GT3 Evo aan de start

Bij de voorlaatste VLN wedstrijd a.s. zaterdag worden de kaarten opnieuw geschud. Bij de 51e ADAC Barbarossapreis blijft de vraag wie de beste troef in handen heeft. Wie heeft aan het einde van de vier uur durende wedstrijd op de legendarische Nordschleife het beslissende aas in handen?

2019 AMG GT3 EVO De Mercedes AMG GT3 Evo komt dit weekend voor de eerste maal in Duitsland in actie.

Tekst en Foto's Willem J. Staat

VLN8 wordt een pakkend strategisch spel. Yelmer Buurman met de nieuwe Mercedes AMG GT3 Evo aan de start
Als mogelijke winnaars van het strategische spel zit een handvol teams aan tafel. Te beginnen bij GetSpeed Performance die veertien dagen geleden bij de 59 ADAC Reinoldes lange afstandswedstrijd hun eerste overwinning in de VLN vierden. Dit keer komen Philipp Ellis en Maxmilian Götz voor het team uit. De merkencollega's Manuel Metzger en Patrick Assenheimer die VLN4 en VLN6 op hun namen schreven zullen een sterke tegenstander zijn. Assenheimer won samen met Maro Engel in de Team Black Falcon AutoArena Motorsport. Ook de driepuntige ster van Maximilian Buhk en Raffaele Marciello van het AMG Mann Filter Team kan eventueel voor een glanzende voorstelling zorgen.

In de SP9 klasse zijn wederom de beide Falken Motorsports auto's ingeschreven. Peter Dumbreck, Alexandre Imperatori en Sheldon van der Linde komen met de BMW M6 GT3 uit. De Porsche 911 GT3 R wordt door Klaus Bachler en Martin Ragginger bestuurd. Phoenix Racing is met twee auto's eveneens sterk vertegenwoordigd. De combinatie Vincent Kolb/Frank Stippler/Michaele Beretta komt met een Audi R8 LMS aan de start evenals het duo Steve Jans en Kim Luis Schramm. Het team van Car Collection komt met Elia Erhart, Peter Schmidt en Florian Spengler aan de start.

2019 Falken BMW
Falken Motorsports is dit weekend met zowel de BMW M6 GT3 als de Porsche 911 GT3 van de partij.

Voor veel kleur zorgt de "Grello" van Nordschleife specialist Otto Klohs en Matt Campbell. Het team van Schnitzer heeft wederom de BMW M6 GT3 ingeschreven. Agusto Farfus zal evenals in het verleden alleen rijden en ontwikkelingswerk verrichten. Een andere kanshebber is de Walkenhorst BMW M6 GT3 van de combinatie Christian Krognes(Noorwegen), David Pittard(GB) en Jody Fannin. VLN8 kan een kassaschlager worden waarbij de toeschouwers alleen maar kunnen winnen. Het wedstrijdverloop biedt waarschijnlijk meer wendingen dan een achtbaan.
Mercedes AMG speelt een andere troefkaart uit. De Evo-versie komt voor de eerste maal op de Nordschleife in actie. De AMG Mercedes GT3 is in de SPX categorie ingeschreven en wordt bemand door Hubert Haupt, Luca Stolz en Yelmer Buurman. Broer en zus Halder komen in de SP3 klasse met een Honda S2000 aan de start.

In de titelstrijd leidt de combinatie Yannick Fübrick en David Giessner met een BMW 240i van Pixum Team Adrealin Motorsport. In zes wedstrijden zegevierden zij vijfmaal. In de Cup V5 klasse staan voor dit weekend 14 auto's ingeschreven. De regerende kampioenen Danny Brink, Philipp Leisen en Christopher Rink kunnen zich geen schrapresultaat meer veroorloven.

Traditioneel is de start a.s. zaterdag om 12.00u Tussen 8.30u en 12u vindt de kwalificatie plaats. Een ticket met een bezoek aan het rennerskwartier kost 18 Euro. Op de 20 km lange Nordschleife is er vrije toegang.

2019 GetSpeed Een doorbraak bij GetSpeed smaakt nu zeker naar meer.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet