ACNN

Spectaculaire finales races ACNN op TT circuit Assen

480-PTC-cup

Aanstaande zondag 13 oktober worden de finale races van de ACNN op TT circuit Assen verreden. Voor de echte autosport liefhebber zal dit een waar spektakel worden, aangezien er in alle drie de verschillende cups nog minstens drie kandidaten kanshebbers zijn voor de titel.

Tekst: aangeleverd bericht
Foto's: PR

Voor de organisator is het prettig om te constateren dat het concept waarvoor gekozen is zijn vruchten aflevert. In het ACNN concept krijgt een rijder bij een goede klassering erestraf seconden en bij een wat mindere prestatie worden de erestraf seconden in mindering gebracht. In de PTC, Continent en Zilhouette cup is er de technische gelijkheid van de auto waar streng op wordt toegezien wordt door de technische commissie. Het gezamenlijke pakket zorgt ervoor dat dit het hele seizoen een gevarieerd podium oplevert en dat de strijd om het kampioenschap spannend blijft tot de laatste race.

De PTC cup wordt dit jaar geregeerd door de jeugd. Het is elke race weer een mooi gezicht hoe de jonge talenten bumper aan bumper en deurkruk aan deurkruk strijden om een goede klassering. Noah Hermans voert het klassement aan maar wordt direct gevolgd door Ferron Mulder en Jasper Stiksma.

  480-Continent-cup

In de Continent cup kun je dit afgelopen seizoen constateren dat de coureurs qua prestaties niet veel voor elkaar onderdoen. De kleine verschillen in het klassement werden mede veroorzaakt door kleine technische mankementen aan de auto, waardoor een goede klassering in een race verloren ging. Het klassement wordt aangevoerd door Sjoerd Stiksma maar op korte afstand gevolgd door de equipes van Auke Wiegers-Daniel Meendering, Patrick Kroeze-Matthieu Kruger en Robert Ackermann. Gezien het geringe puntenverschil tussen deze kanshebbers is hier nog van alles mogelijk en zullen de wedstrijden voor het nodige spektakel gaan zorgen.


Zilhouette-cup


De strijd om het kampioenschap bij de Zilhouette cup gaat nog tussen twee kanshebbers. Het is Bernard Blaak die 14 punten voorsprong heeft op Jan Berry Drenth en met nog 40 punten te vergeven beloofd het een spannende strijd te worden. Voor alle uitslagen en tussenstanden ga naar www.acnn.nl

480-Tijdschema-Clubraces-ACNN-13-oktober-2019


Voor de rijders die nog niet genoeg hebben van het seizoen 2019 biedt de ACNN als toetje een Endurance race op 17 oktober. De "5 uur van Assen" is dit jaar een samenwerking verband met de DNRT is toegankelijk voor elke toerwagen.

Voor meer informatie: www.acnn.nl


480-endurance-2019

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet