Ford Fiesta Sprint Cup

Glibberen en glijden in de Ford Fiesta Sprint Cup met weer Daan Pijl als winnaar

20191005 EDFO 1322 MGL6979

In de tweede wedstrijd van de Ford Fiesta Sprint Cup op Spa-Francorchamps staat de Belg Philippe Huart op de beste startplaats, met naast hem de verrassend snel gekwalificeerde Jop Rappange. Op de tweede rij gaan Bert Longin en Laurens de Wit in de achtervolging.

Tekst en foto's: PR

20191005 EDFO 1325 MGL7004


Er zijn de nodige schermutselingen na de start, maar in Les Combes is het toch weer de prima gestarte Daan Pijl die als een duveltje uit een doosje de koppositie overneemt van Job Rappange, die even aan de leiding had gelegen, maar daarna terugzakt naar een vijfde positie. Laurens de Wit ligt tweede, gevolgd door het oprukkende duo David de Saeger en Colin Caresani.

Les Combes is scherprechter na de start als er drie Fiesta's van de baan gaan met ondermeer Philippe Huart, Bert Longin en Jules Grouwels. Laatstgenoemde moet daarbij de strijd staken. De safetycar verschijnt op de baan nadat de Belg Alexander Borgmans eraf gaat bovenaan de Raidillon, waarbij zijn wagen aan de buitenzijde tegen de rail staat en moet worden weggehaald.

  20191005 EDFO 1333 MGL7042

Na de herstart duikelt Laurens de Wit in de rangschikking en De Saeger schuift door naar een tweede plaats. Jop Rappange herpakt zich en gaat voorbij aan Colin Caresani voor de derde plaats, maar de man uit Aerdenhout verdringt zijn Bas Koeten teamgenoot even later en pakt de derde stek weer terug.

Het gaat er erg heetgebakerd aan toe in deze klasse. Weer een flinke slippartij in de gladde bocht Les Combes waarbij wederom drie auto's betrokken bij zijn. Belle Rappange wordt daarbij het grootste slachtoffer, zij moet opgeven.

Opnieuw een safetycar de baan op om de gemoederen een beetje te bedaren. Bert Longin en Kenny Herremans zijn under investigation voor het inhalen tijdens de safetycarperiode.

Na de herstart, waarbij een aantal rijders flinke gaten laten vallen, pakt Daan Pijl direct weer een voorsprong op zijn achtervolgers De Saeger en Colin Caresani.

  20191005 EDFO 1347 S4A3568

Daan Pijl gaat door waar zijn Cor Euser teamgenoot Rik Koen vanochtend mee is begonnen, namelijk het winnen van de wedstrijd. Hij wil puntenaantal aan de kop van het klassement vergroten en doet dat ook. David de Saeger wordt tweede algemeen en eerste Belg.


20191005 EDFO 1405 MGL7072


Wederom succes voor Caresani, derde algemeen en tweede bij de junioren. Jop Rappange komt als vierde over de finish en pakt de derde podiumplaats bij de jonkies. Vijfde eindigt Jari Benschop die Bert Longin en Rik Koen voorblijft. Laurens de Wit komt als achtste over de finish terwijl Philippe Huart en Youri Verswijveren de top tien vol maken.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet