Sportscars

FIA WEC: Twee Nederlanders uitgenodigd voor FIA WEC 'rookie test'

191004 WEC Toyota
Nyck de Vries mag met de Toyota TS050 Hybrid rijden

De kersverse Formule 2-kampioen Nyck de Vries en ELMS-koploper Job van Uitert behoren tot het zeer selecte gezelschap van vier rijders die zijn uitgenodigd voor deelname aan de jaarlijkse 'rookie test' van het FIA WEC, die ditmaal op zondag 15 december, daags na de acht-uursrace van het FIA WEC in Bahrein gehouden wordt. Nyck de Vries rijdt met een Toyota TS050 Hybrid LMP1, Job van Uitert komt in actie met een Porsche 911 RSR van het Porsche-fabrieksteam. De andere rijders zijn de Deen Mikkel Jensen en de Fransman Vincent Abril.

Tekst: René de Boer (Twitter: @renedeboer)
Foto's: PR, Rebocar/R. de Boer

Traditioneel worden voor de 'rookie test' de auto's van de teams die in de vier klassen van het FIA WEC in het voorafgaande seizoen de wereldtitel behaald hebben. Hoe precies de rijders voor de test worden uitgekozen, is een wat geheimzinnig verhaal, maar dat er dit jaar twee Nederlanders bij de vier uitverkorenen zitten, is natuurlijk een zeer positief gegeven.

191004 WEC Uitert
Job van Uitert (l.), hier met Ho Pin Tung, test een Porsche 911 RSR

Voor Nyck de Vries, die zijn titelwinnende Formule 2-campagne combineert met de deelname aan het FIA WEC met een LMP2 van het Racing Team Nederland, wordt het zijn eerste optreden in een LMP1-auto met hybridetechnologie. De Deen Mikkel Jensen, die de LMP3-stand in de European Le Mans Series aanvoert, rijdt met de Signatech-Alpine uit de LMP2-klasse. Job van Uitert, actueel de leider in het ELMS-LMP2-kampioenschap, mag met een fabrieks-Porsche 911 RSR van de actuele generatie rijden, terwijl Vincent Abril met een 911 RSR van de vorige generatie in actie komt, ingezet door het team Project 1.

191004 WEC Porsche
De Porsche 911 RSR, dit weekeinde op het circuit van Fuji

Reacties

  • 5
  • 0
   
  Anonieme gebruiker 04 oktober 2019 17:16

  Leuke kerel die Job van Uitert en wat een stroomversnelling heeft zijn carrière te pakken. Dan laat ik de erfenis van pa van Uitert even buiten beschouwing.

  • 0
  • 1
   
  Anonieme gebruiker 05 oktober 2019 07:48

  Dat Job - net als Frits - nog steeds als bronzen rijder staat aangemerkt is natuurlijk curieus. Hij is letterlijk en figuurlijk goud waard. Nyck is van de buitencategorie: de kersverse F2 kampioen was in de qualifying veruit de snelste, Frits met afstand de traagste. Dat levert RTN de 7e startpositie op.

  • 2
  • 0
   
  ace1 05 oktober 2019 14:25

  Ik heb hier 3 jaar lang reacties gelezen dat Frits van Eerd de langzaamste rijder zou zijn van het veld. Maar nu Racing Team Nederland is overgestapt is van een Dalara LMP2 naar een Oreca LMP2 en daarnaast is Racing Team Nederland ook van Day-V-Tec naar TDS overgestapt blijkt dat Frits van Eerd de snelste bronzen rijder in de LMP2 klasse in het WEC te zijn. Aan wie ligt dat nu aan de Oreca of aan TDS dat Frits van Eerd de snelste bronzen rijder in de LMP2 klasse is?

  • 0
  • 0
   
  Anonieme gebruiker 05 oktober 2019 15:39

  Er zijn vier bronzen rijders: Frits, Mark Petterson, Alexandre Goigny en Roberto Lacorte. Frits is doorgaans wat sneller. Mark Petterson is overigens niet de jongste, hij is bijna 68. Een team mag ook een zilveren coureur inzetten, dat scheelt enkele seconden per ronde.

  • 0
  • 0
   
  Marcel ten Caat 06 oktober 2019 21:20

  Voor de anonieme gebruiker die aangaf dat Van Uitert Bronze is, hij is Silver. En dat zal per 1 januari 2020 wel veranderen.

Reageer anoniem op dit bericht

Je reageert anoniem op dit bericht. Onderaan deze pagina kun je inloggen op Autosport.nl (of een account aanmaken) zodat je onder je eigen naam kunt reageren. Je kunt dan ook een eigen avatar gebruiken en je hebt direct toegang tot het Autosport.nl-forum.

Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.

Login om onder jouw naam te reageren

Registreren
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet