Sportscars

FIA WEC: Twee Nederlanders uitgenodigd voor FIA WEC 'rookie test'

191004 WEC Toyota
Nyck de Vries mag met de Toyota TS050 Hybrid rijden

De kersverse Formule 2-kampioen Nyck de Vries en ELMS-koploper Job van Uitert behoren tot het zeer selecte gezelschap van vier rijders die zijn uitgenodigd voor deelname aan de jaarlijkse 'rookie test' van het FIA WEC, die ditmaal op zondag 15 december, daags na de acht-uursrace van het FIA WEC in Bahrein gehouden wordt. Nyck de Vries rijdt met een Toyota TS050 Hybrid LMP1, Job van Uitert komt in actie met een Porsche 911 RSR van het Porsche-fabrieksteam. De andere rijders zijn de Deen Mikkel Jensen en de Fransman Vincent Abril.

Tekst: René de Boer (Twitter: @renedeboer)
Foto's: PR, Rebocar/R. de Boer

Traditioneel worden voor de 'rookie test' de auto's van de teams die in de vier klassen van het FIA WEC in het voorafgaande seizoen de wereldtitel behaald hebben. Hoe precies de rijders voor de test worden uitgekozen, is een wat geheimzinnig verhaal, maar dat er dit jaar twee Nederlanders bij de vier uitverkorenen zitten, is natuurlijk een zeer positief gegeven.

191004 WEC Uitert
Job van Uitert (l.), hier met Ho Pin Tung, test een Porsche 911 RSR

Voor Nyck de Vries, die zijn titelwinnende Formule 2-campagne combineert met de deelname aan het FIA WEC met een LMP2 van het Racing Team Nederland, wordt het zijn eerste optreden in een LMP1-auto met hybridetechnologie. De Deen Mikkel Jensen, die de LMP3-stand in de European Le Mans Series aanvoert, rijdt met de Signatech-Alpine uit de LMP2-klasse. Job van Uitert, actueel de leider in het ELMS-LMP2-kampioenschap, mag met een fabrieks-Porsche 911 RSR van de actuele generatie rijden, terwijl Vincent Abril met een 911 RSR van de vorige generatie in actie komt, ingezet door het team Project 1.

191004 WEC Porsche
De Porsche 911 RSR, dit weekeinde op het circuit van Fuji
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet