DTM

DTM: Nieuw circuit bij St. Petersburg completeert DTM-kalender 2020

191003 DTM Igora circiut

Nadat twee weken geleden de DTM-kalender voor het seizoen 2020 werd gepresenteerd met nog één te benoemen locatie, is ook die lacune nu ingevuld: het derde DTM-van het seizoen vindt van 29 tot en met 31 mei volgend jaar plaats op het nieuwe circuit Igora Drive St. Petersburg, op een kilometer of 80 ten noorden van de Russische stad. Dat werd vandaag bij de officiële opening van het nieuwe circuit aangekondigd. Het optreden van de DTM wordt het eerste internationale evenement op het complex. Het contract tussen de DTM-organisatie ITR en de directie van het Russische circuit werd vandaag bij de opening officieel ondertekend.

Tekst: René de Boer (Twitter: @renedeboer)
Foto's: PR

Het Igora Drive-complex is een nieuwe auto- en motorsportaccommodatie die naast een modern circuit volgens Formule 1-standaard ook een motocross- en een rallycrossparcours, een SUV-park, een rijvaardigheidscentrum en een kartbaan omvat. Het circuit heeft een lengte van 4,086 kilometer en is een ontwerp van het architectenbureau van Hermann Tilke uit Aken. De baan bestaat uit acht linker- en zes rechterbochten.

Vorige week deden bij de Russische Formule 1-Grand Prix in Sotsji al geruchten de ronde over de mogelijkheid dat de DTM op het nieuwe circuit bij St. Petersburg zou racen. Er zijn tevens ontwikkelingen gaande om de Formule 1 van Sotsji naar St. Petersburg te verplaatsen, naar verluidt zou dit een wens zijn van de Russische president Poetin. Daarover werd verder nog niets vernomen, maar de DTM-race wordt nu dus inderdaad realiteit. De DTM keert hiermee na een afwezigheid van drie jaar terug naar Rusland, waar van 2013 tot en met 2017 op de Moscow Raceway gereden werd.

191003 DTM Igora contract
Ondertekening van het contract door ITR-directeur Achim Kostron (l.) en de directie van Igora Drive

Bij de ondertekening van het contract tussen de DTM-organisatie ITR en de directie van het circuit waren naast ITR-directeur Achim Kostron ook de voortijdig als kampioen vaststaande Audi-coureur René Rast, zijn Oostenrijkse BMW-collega Philipp Eng en de Spaanse R-Motorsport Aston Martin-rijder Daniel Juncadella aanwezig.

191003 DTM rijders Igora
De DTM-rijders te gast op het nieuwe circuit, vlnr Eng, Rast en Juncadella
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet