DTM

DTM: Nieuw circuit bij St. Petersburg completeert DTM-kalender 2020

191003 DTM Igora circiut

Nadat twee weken geleden de DTM-kalender voor het seizoen 2020 werd gepresenteerd met nog één te benoemen locatie, is ook die lacune nu ingevuld: het derde DTM-van het seizoen vindt van 29 tot en met 31 mei volgend jaar plaats op het nieuwe circuit Igora Drive St. Petersburg, op een kilometer of 80 ten noorden van de Russische stad. Dat werd vandaag bij de officiële opening van het nieuwe circuit aangekondigd. Het optreden van de DTM wordt het eerste internationale evenement op het complex. Het contract tussen de DTM-organisatie ITR en de directie van het Russische circuit werd vandaag bij de opening officieel ondertekend.

Tekst: René de Boer (Twitter: @renedeboer)
Foto's: PR

Het Igora Drive-complex is een nieuwe auto- en motorsportaccommodatie die naast een modern circuit volgens Formule 1-standaard ook een motocross- en een rallycrossparcours, een SUV-park, een rijvaardigheidscentrum en een kartbaan omvat. Het circuit heeft een lengte van 4,086 kilometer en is een ontwerp van het architectenbureau van Hermann Tilke uit Aken. De baan bestaat uit acht linker- en zes rechterbochten.

Vorige week deden bij de Russische Formule 1-Grand Prix in Sotsji al geruchten de ronde over de mogelijkheid dat de DTM op het nieuwe circuit bij St. Petersburg zou racen. Er zijn tevens ontwikkelingen gaande om de Formule 1 van Sotsji naar St. Petersburg te verplaatsen, naar verluidt zou dit een wens zijn van de Russische president Poetin. Daarover werd verder nog niets vernomen, maar de DTM-race wordt nu dus inderdaad realiteit. De DTM keert hiermee na een afwezigheid van drie jaar terug naar Rusland, waar van 2013 tot en met 2017 op de Moscow Raceway gereden werd.

191003 DTM Igora contract
Ondertekening van het contract door ITR-directeur Achim Kostron (l.) en de directie van Igora Drive

Bij de ondertekening van het contract tussen de DTM-organisatie ITR en de directie van het circuit waren naast ITR-directeur Achim Kostron ook de voortijdig als kampioen vaststaande Audi-coureur René Rast, zijn Oostenrijkse BMW-collega Philipp Eng en de Spaanse R-Motorsport Aston Martin-rijder Daniel Juncadella aanwezig.

191003 DTM rijders Igora
De DTM-rijders te gast op het nieuwe circuit, vlnr Eng, Rast en Juncadella

Reacties

  • 1
  • 0
   
  Dirk 03 oktober 2019 16:45

  Halverwege Finland, redelijk in de middle of nowhere. Maar ook niet heel ver van Vyborg. Dan neem ik aan dat we een optreden kunnen verwachten van de Vyborg Rocket, Vitaly Petrov.

  • 0
  • 0
   
  Anonieme gebruiker 03 oktober 2019 17:09

  Jammer, had gehoopt op een gaaf stratencircuit of een 'klassieke' baan of iets 'geks' als een Roval, iets met jokerlaps ofzo.

  • 6
  • 0
   
  René de Boer 03 oktober 2019 17:13

  Franse collega's kwamen al met het idee van een combinatie met de testdag voor de 24 Uur van Le Mans, met een optreden op het lange circuit in Le Mans. Daar zou ik direct voor zijn!

  • 0
  • 7
   
  Anonieme gebruiker 03 oktober 2019 17:15

  Wat interessanter is hoelang deze verbouwing geduurd heeft. Ik las namelijk net een stukje over Hermann tilke u weet wel de huisarchitect van de formule 1 Die ook behoorlijk wat vraagtekens zet bij de plannen van Zandvoort.

  • 0
  • 0
   
  Anonieme gebruiker 03 oktober 2019 17:18

  @ René: inderdaad, dat zou tof zijn. Mooie slipstreamgevechten op de lange rechte stukken en voldoende sfeer en publiek.

  • 1
  • 3
   
  Anonieme gebruiker 04 oktober 2019 07:04

  Ja daar hebben we opeens geen antwoord meer op he.

  • 0
  • 5
   
  Anonieme gebruiker 04 oktober 2019 07:50

  Circuit heeft 192 miljoen euro gekost en de verbouwing 3 jaar. Succes zandvoort !

  • 0
  • 0
   
  sven2199 04 oktober 2019 12:33

  Leuke locatie, hopelijk levert het een goede sfeer op. Naar mijn weten gaat dit artikel over de DTM en niet weer over Zandvoort :). De Formule 1 heeft gekozem, deal with it.

  • 0
  • 2
   
  Anonieme gebruiker 04 oktober 2019 17:17

  Dat gaat echt niet goed komen daar in Zandvoort.

Reageer anoniem op dit bericht

Je reageert anoniem op dit bericht. Onderaan deze pagina kun je inloggen op Autosport.nl (of een account aanmaken) zodat je onder je eigen naam kunt reageren. Je kunt dan ook een eigen avatar gebruiken en je hebt direct toegang tot het Autosport.nl-forum.

Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.

Login om onder jouw naam te reageren

Registreren
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet