Formula Renault 2.0

Joey Alders domineert in Asian Formula Renault Series. Drie zeges op rij; ticket voor test in Abu Dhabi

Joey Alders wint 3 races  Asia Formule Renault 3

Hij lijkt niet te stoppen dit seizoen, autocoureur Joey Alders. Het twintigjarige talent uit Anna Paulowna won afgelopen weekeinde op het circuit van Sepang in Maleisië alle drie de races tijdens de vierde ronde van de Asian Formula Renault Series. Daarmee verstevigde hij zijn leidende positie in het algemeen klassement. Als fraai extraatje won hij een ticket voor de Formula Renault Eurocup Rookie Test in Abu Dhabi.

Tekst: aangeleverd bericht
Foto's: PR

"Ik kon me geen beter weekend wensen. Het kwam dit weekend allemaal samen", zei een dolblije Alders na de laatste race. Zijn weekeinde begon al uitstekend doordat de toprijder van BlackArts Racing tijdens de vrijdagtrainingen een nieuw baanrecord reed voor de Formule Renault 2.0. "Dat gaf me een boost voor de kwalificatie en dat loonde met een dubbele poleposition."

Vlak voor de start van de eerste race op zaterdag moest hij samen met de andere rijders ineens uit de auto stappen. Baanofficials meldden dat de race zou worden aangevangen achter de safetycar in plaats van de gewone staande start. Dit omdat hevige regenval op de avond voor de race de startlichten had beschadigd. Joey Alders: "Eenmaal terug in de auto was het belangrijk om snel weer te focussen en een goede start te maken achter de safetycar. Alles ging goed en ik heb P1 kunnen pakken."

  Joey Alders wint 3 races  Asia Formule Renault 4

Omdat de startlichten later op de dag nog steeds niet waren gerepareerd, begon ook de tweede race achter de safetycar. "Omdat het in de eerste race goed ging, was dit in mijn voordeel. Na de start was het eigenlijk een soort kopie van de eerste race. Ik had een goede start en daarna een goede snelheid waardoor ik opnieuw won."

De overwinning was overigens niet zomaar een overwinning voor Alders. Hij had daardoor een ticket bemachtigd voor deelname aan de Formula Renault Eurocup Rookie Test in Abu Dhabi. "Daar ben ik echt heel blij mee. Dat was het hoofddoel voor dit kampioenschap. Geweldig dat het nu gelukt is."

Voor aanvang van de derde race van het weekeinde waren de startlichten dan eindelijk gerepareerd en werd weer met een reguliere staande start begonnen. "Het team had de koppelingsproblemen van het vorige weekend opgelost, zodat het deze keer geen probleem meer was om de staande start te doen. Ik kende mijn verbeterpunten en ik moest me gewoon focussen op mijn werk. Het heeft uiteindelijk allemaal zijn vruchten afgeworpen met drie overwinningen uit drie. Het was het beste weekend van mijn carrière. Hopelijk komt er nog meer moois. Maar ik had dit niet kunnen doen als BlackArts Racing me niet dit ongelooflijke beest van een auto had gegeven."

  Joey Alders wint 3 races  Asia Formule Renault 2

Alders heeft nu zes van de tien races tot dusver gewonnen. De titel lijkt hem haast niet meer te kunnen ontgaan, want hem wacht nu alleen nog de laatste ronde van het kampioenschap. Die wordt gehouden van 6 tot en met 8 december. "Maar eerst ga ik proberen indruk te maken op Renault in Abu Dhabi tijdens de test op 28 oktober!"

  Joey Alders wint 3 races  Asia Formule Renault 1
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet