Raceway Venray

Raceway Venray: LMV8 Oval Euro Cup Raceway Venray. Zware crash Barry Maessen. Hattrick voor Ralph Verberkt

Afgelopen zondag stond op Raceway Venray de LMV8 Oval Euro Cup in Venray op het programma. Voor de tweede maal binnen twee maanden waren wij in de Peel te gast. Ook de F1/F2 Stockcars stonden op het programma. Ondanks het voorspelde slechte weer gingen wij toch maar eens een kijkje nemen. De weergoden waren ons nog redelijk gezind.

Tekst en Foto's: Willem J. Staat

2019 Verberkt Prachtig gevecht tussen Ralph Verberkt en Barry Maessen tijdens de Eurocup LMV8 op Raceway Venray. Ofwel Ford tegen Chevrolet.

LMV8 Oval Euro Cup Venray
De  LMV8 Oval Euro Cup vormde afgelopen zondag de hoofdmoot van een dag vullend programma op Raceway Venray. Na de NASCAR Whelen Euroseries eerder dit jaar waren we voor de tweede maal te gast. Na de V8 Oval Euro Cup stonden er ook nog Stockcar F1 en Stockcar F2 wedstrijden op het programma die op het binnenterrein verreden werden. Misschien iets waar door sommige autosportpuriteinen wat anders tegenaan wordt gekeken, maar het is werkelijk pure autosport met veel spektakel en genieten tot aan de laatste ronde. De meeste rijders waren overigens coureur/monteur tegelijk. Het is overigens een tak van autosport waarin voormalig F1 coureur Derek Warwick ooit eens in begonnen was.

2019 Davidson
F1 Stockcars. Schitterend om te zien. Winnaar Luke Davidson op kop.

2019 Chris Harris

Zelfs een kersverse wereldkampioen op Raceway Venray aanwezig.

Tom Harris die afgelopen zaterdag in Engeland wereldkampioen in zijn tak van autosport was geworden, was eveneens vol trots met zijn WK beker op Venray van de partij. In de Stockcar F1 klasse ging Luke Davidson met vrijwel alle prijzen naar huis terwijl in de F2 klasse Pieter van der Beek met de hoofdprijs er vandoor ging. Bij de Junioren ging de eerste plaats naar Lorenzo Boemsma. Het is werkelijk "grassroots motorsports" zoals de Engelsen dit zo mooi kunnen zeggen, maar absoluut de moeite waard om dit een keer ervaren te hebben en in de toekomst vaker mee te maken.

2019 Heritage 2
Een Heritage ofwel Historische stockcar. Ook daar zijn de tijden veranderd.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet