DNRT

DNRT: Drie dagen DNRT-raceplezier op Circuit Park Zandvoort

480_dnrt_volvo

Het wordt weer druk op Circuit Park Zandvoort. Van vrijdag 30 maart tot en met zondag 1 april neemt de DNRT bezit van het duinencircuit en dat betekent, grote startvelden, veel races en heel veel actie en gezelligheid.

Tekst: Remco Scheelings
Foto's: Chris Schotanus

480_dnrt_alfa

Van een winterslaap is bij de DNRT met het Winter Endurance Kampioenschap natuurlijk nooit echt sprake maar komend weekend barst de actie weer echt helemaal los. Op Circuit Park Zandvoort staan de eerste races voor de DNRT Zomeravondcompetitie op het programma. Alle klassen komen aan de start inclusief het Nederlandse debuut van de nieuwe formulewagenklasse Formule Gloria.

480_dnrt_porsche

Het principe van de DNRT is dat er met elk type auto geracet kan worden. Veel rijden voor weinig geld. Dat is ook komend weekend weer van toepassing. Alle vormen van toerwagens, maar ook merkenklassen als Volvo 360, BMW 325 compact, BMW E30 en Saker sportscars komen voor meerdere trainingen en diverse races in actie. Het programma begint al op vrijdag 30 maart om 9.00 uur met diverse vrije trainingen, om 10.25 uur gevolgd door de tijdtrainingen. Vanaf 13.00 uur volgen maar liefst twaalf races waarmee het programma doorloopt tot rond de klok van 18.00 uur. Op zaterdag wordt ook al op 9.00 uur afgetrapt met trainingen en start de eerste race om 12.05 uur. Om 13.15 uur is dan het Nederlandse racedebuut van de Formule Gloria. Ook op zondag is het vroeg dag met om 9.00 uur de eerste actie. Na de tweede Formule Gloria-race is om 13.15 uur de start van de 4-uursrace.

Ruim voldoende voor drie dagen raceplezier. Het volledige programma is te zien op de website www.dnrt.nl


Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet