TCR Series

TCR: Hyundai-coureur Max Hesse is de nieuwe TCR Germany kampioen

De beslissing voor de TCR Germany titel viel in de allerlaatste wedstrijd op de Sachsenring na een megaspannend duel tussen Max Hesse, regerend kampioen Harald Prozyck en titelkandidaat Antti Buri. Hesse won uiteindelijk de titel met zeven punten voorsprong op de uittredende kampioen Prozyck.

2019 Hesse
Max Hesse is de nieuwe TCR Germany kampioen.

Tekst: Willem J. Staat
Foto's: ADAC Motorsport

Hyundai-coureur Max Hesse is de nieuwe TCR Germany kampioen
Een dubbeloverwinning en titel voor Hyundai. De 18-jarige Max Hesse (Engstler Motorsport) versloeg de regerende kampioen Harald Prozyck in een rechtstreeks duel op de Sachsenring en behaalde daarmee zijn eerste TCR Germany titel.

Max Hesse: "Absolute waanzin. Een mega moeilijke wedstrijd waarbij ik constant in de spiegels gekeken heb van wat de anderen allemaal aan het doen waren. Het team heeft super gewerkt en daarbij alles eruit gehaald van wat er inzat. En de titel was de beloning. De eerste Duitse kampioen in de TCR Germany en ik hoop dat het voor mij zo verder mag gaan.

Achter de Top 3 eindigde Mike Halder in de Profi Car Team Honda ADAC Sachsen als vierde gevolgd door Honda collega Dominik Fugel die de eerste wedstrijd op zaterdag op zijn naam wist te schrijven. Theo Coicaud eindigde in een Hyundai i30N TCR als zesde. Direct na de start nam Hesse de leiding van Marcel Fugel over en daarachter vormde zich een groepje van titelkanshebbers. Met constante rondetijden en een hoog tempo hield Hesse de zaak onder controle. In de slotfase ging Buri zelfs nog aan Halder voorbij.

Een safetycar-interruptie voor de gestrande gastijdster Sofie Hoffmann (Cupra TCR) zorgde eigenlijk in de slotfase voor een megaspannende finale. De Fin Buri gaf na de herstart werkelijk alles om bij Hesse in de buurt te komen. Met een verschil van 0.011 seconden ging de Audi-rijder als tweede over de streep maar werd na een niet correcte inhaalmanoeuvre op Prozyck met een strafseconde beloond. Daardoor werd hij als derde geklasseerd. Michelle Halder schreef de Honda Junior Challenge op haar naam en kwam als elfde over de streep. De eerste wedstrijd op zaterdag werd door Dominik Fugel met een Honda Civic TCR gewonnen. Antti Buri eindigde als tweede en Mike Halder als derde.

2019 TCR Fugel Dominik Fugel op weg naar de overwinning op zaterdag.

Race 1
1. Dominik Fugel (D)
2. Antti Buri (FIN)
3. Mike Halder (D)

Race 2
1. Max Hesse (D)
2. Harald Proczyk (Aut)
3. Antti Buri (FIN)

Eindstand: 1. Max Hesse 438
2. Harald Proczyk 431
3. Antti Buri 426
4. Mike Halder 399
5. Dominik Fugel 271
6. Theo Coicaud 266
7. Michelle Halder 249
8. Julien Apothéloz 226.5
9. René Kircher 214
10. Lukas Niedertscheider 202
15. Maurits Sandberg 102

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet