DTM

DTM: Audi-rijders voor 'Super GT x DTM Dream Race' op Fuji bekend

190927 Audi DTM
Alle vier de Audi-teams nemen in Fuji de inzet van een auto voor hun rekening

Nadat eerder deze week BMW Alex Zanardi aankondigde als eerste van zijn in totaal drie rijders voor de 'Super GT x DTM Dream Race' op Fuji International Speedway op 23 en 24 november, maakte nu Audi zijn afvaardiging van in totaal vier rijders voor dit speciale evenement bekend. Kampioen René Rast, oud-kampioen Mike Rockenfeller en de beide Franse rijders Loïc Duval en Benoît Tréluyer komen namens het merk met de vier ringen in Japan in actie. Voor Tréluyer, die evenals Duval over veel race-ervaring in Japan beschikt, wordt het zijn eerste raceoptreden in een DTM-auto. De oud-Le Mans-winnaar reed al wel vaker met de DTM-racetaxi van Audi.

Tekst: René de Boer (Twitter: @renedeboer)
Foto's: PR

Dat Robin Frijns en Nico Müller er in Japan niet bij kunnen zijn, wisten we al, want die twee rijders zijn tijdens hetzelfde weekeinde actief tijdens de seizoensstart van het ABB FIA Formule E-kampioenschap in Saoedi-Arabië. Bij Jamie Green zou het zomaar kunnen dat die in een Audi R8 zit tijdens de gelijktijdig plaatsvindende 9-uursrace van Kyalami, de seizoensfinale van de Intercontinental GT Challenge. En zo bleven er drie rijders uit het bestaande DTM-fabriekskader van Audi over.

De auto van de voortijdig als kampioen vaststaande René Rast wordt ingezet door zijn reguliere Team Rosberg. Mike Rockenfeller komt in Fuji in actie voor het team Abt Sportsline, waarvan de reguliere rijders, Frijns en Müller, zoals gemeld dus elders actief zijn. Voor Rockenfeller betekent dat de terugkeer naar het team waarmee hij in 2011 op Zandvoort zijn eerste overwinning in de DTM behaalde. Loïc Duval, die zeven jaar in Japan racete, in Tokio woonde en in 2010 de Super GT-titel won, rijdt ook in Fuji voor het Team Phoenix.

190927 DTM Rock Duval
Voor Loïc Duval (l.) is Japan bekend terrein, voor Mike Rockenfeller is het nieuw

De Audi van Benoît Tréluyer wordt ingezet door het Belgische klantenteam WRT. De deelname van de Fransman, die de afgelopen drie jaar na het stopzetten van het LMP1-project bij Audi maar weinig racete, wordt mede mogelijk gemaakt door Audi Japan en Hitotsuyama Racing. Ook Tréluyer heeft veel ervaring in het land van de rijzende zon: hij werd in 2006 Formula Nippon-kampioen en won twee jaar later de Super GT-titel.

Met de vier Audi-rijders en Zanardi staan nu vijf van de zeven coureurs met DTM-auto's voor het Japanse evenement vast. Het wachten is nog op de bekendmaking van de twee resterende BMW-rijders, waarbij we gokken op Marco Wittmann en Timo Glock. Wie er vanuit de Japanse Super GT-serie aan de beide races op Fuji zal deelnemen, is ook nog niet officieel bekend. Wellicht dat we daarover volgende week bij de DTM-seizoensfinale op Hockenheim, waarbij ook drie teams uit Japan in actie komen, wat meer ervaren.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet