VLN

VLN: Vanaf nu wordt het ernst in de VLN

Het laatste seizoensgedeelte breekt nu in de VLN aan. Met de 59e ADAC Reinoldus Rennen begint de spannende fase met de kanshebbers op de eindoverwinning en de klasse-overwinningen. Exact om 12U starten a.s. zaterdag de deelnemers op de 24.358 km lange Nordschleife. Hamvraag is wie gaat over de klassieke afstand van vier uur in afwezigheid van hattrick winnaar Patrick Assenheimer met de hoogste eer aan de haal.

2019 Start 6U
A.s zaterdag weer tradtioneel Nordschleife weer?

Tekst en Foto's Willem J. Staat

Vanaf nu wordt het ernst in de VLN
Het team van Walkenhorst heeft in de SP3 klasse maar liefst drie BMW M6 GT3's ingeschreven. De topcombinatie wordt gevormd door het trio Nicky Catsburg, David Pittard en Jody Fannin.Het team van Falken Motorsport zet traditioneel Peter Dumbreck en Stef Dusseldorp op de BMW M6 GT3 in, terwijl Jörg Bergmeister en Martin Ragginger in de Porsche 911 GT3 R aan de start verschijnen. Het team van GetSpeed Performance heeft eveneens twee ijzers in het vuur met Marek Böckmann en Dominik Baumann. Overigens rijdt Stef Dusseldorp bij Schnitzer samen met Agusto Farfus met de M6 GT3.

Oud kampioenen maken comeback.
Tim en Dirk Groneck de overall kampioenen uit 2013 en 2015 komen bij het team van Walkenhorst met een BMW 240i aan de start. "Wij willen in het voorste gedeelte meestrijden. In het geheim hopen we natuurlijk op een Top 5 klassering. Maar er rijden nogal wat jongens meer die deze auto uit hun broekzak kennen. Ik heb er geen bezwaar tegen indien het weer wat wisselvallig zou zijn. Kijken waar we heen spoelen" aldus Tim Groneck.

2019 Brundle 1 Na 158 F1 races voor Martin Brundle op 60 jarige leeftijd de overstap naar de Nordschleife.

Vader en zoon Brundle aan de start
Voor het eerst dit jaar delen vader en zoon Brundle dezelfde auto en komen met een Aston Martin Vantage AMR GT4 aan de start welke door het AMR Performance Centre is ingeschreven. "Het is voor mij een echte passie geworden om op de Nordschleife te racen en het is natuurlijk bijzonder om een auto met mijn vader te delen. En er is natuurlijk niets beters dan winnen" zegt Alex Brundle.


2019 Brundle 2
Vader en zoon Brundle komen met de AMR Aston Martin AMR GT4 in actie.

Meeste auto's in de V4 klasse
Voor de Cup5 klasse zijn er dit weekend 18 inschrijvingen terwijl de V4 klasse met 23 auto's de meeste heeft. Torsten Kratz/Oliver Frisse/Moran Gott wonnen in VLN , VLN3 en VLN 6 terwijl de regerende kampioenen Danny Brink/Philip Leisen/Christopher Rink in VLN 4 en VLN5 wonnen. Beide teams kunnen zich echter geen schrapresultaat meer veroorloven.

Op de 20 KM lange Nordschleife is de toegang op de vele wandelweggetjes vrij. Voor de geopende tribunes op het Grand Prix circuit en een bezoek aan de paddock dient 18 Euro betaald te worden. Kinderen tot 14 jaar hebben gratis toegang.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet