VLN

VLN: Vanaf nu wordt het ernst in de VLN

Het laatste seizoensgedeelte breekt nu in de VLN aan. Met de 59e ADAC Reinoldus Rennen begint de spannende fase met de kanshebbers op de eindoverwinning en de klasse-overwinningen. Exact om 12U starten a.s. zaterdag de deelnemers op de 24.358 km lange Nordschleife. Hamvraag is wie gaat over de klassieke afstand van vier uur in afwezigheid van hattrick winnaar Patrick Assenheimer met de hoogste eer aan de haal.

2019 Start 6U
A.s zaterdag weer tradtioneel Nordschleife weer?

Tekst en Foto's Willem J. Staat

Vanaf nu wordt het ernst in de VLN
Het team van Walkenhorst heeft in de SP3 klasse maar liefst drie BMW M6 GT3's ingeschreven. De topcombinatie wordt gevormd door het trio Nicky Catsburg, David Pittard en Jody Fannin.Het team van Falken Motorsport zet traditioneel Peter Dumbreck en Stef Dusseldorp op de BMW M6 GT3 in, terwijl Jörg Bergmeister en Martin Ragginger in de Porsche 911 GT3 R aan de start verschijnen. Het team van GetSpeed Performance heeft eveneens twee ijzers in het vuur met Marek Böckmann en Dominik Baumann. Overigens rijdt Stef Dusseldorp bij Schnitzer samen met Agusto Farfus met de M6 GT3.

Oud kampioenen maken comeback.
Tim en Dirk Groneck de overall kampioenen uit 2013 en 2015 komen bij het team van Walkenhorst met een BMW 240i aan de start. "Wij willen in het voorste gedeelte meestrijden. In het geheim hopen we natuurlijk op een Top 5 klassering. Maar er rijden nogal wat jongens meer die deze auto uit hun broekzak kennen. Ik heb er geen bezwaar tegen indien het weer wat wisselvallig zou zijn. Kijken waar we heen spoelen" aldus Tim Groneck.

2019 Brundle 1 Na 158 F1 races voor Martin Brundle op 60 jarige leeftijd de overstap naar de Nordschleife.

Vader en zoon Brundle aan de start
Voor het eerst dit jaar delen vader en zoon Brundle dezelfde auto en komen met een Aston Martin Vantage AMR GT4 aan de start welke door het AMR Performance Centre is ingeschreven. "Het is voor mij een echte passie geworden om op de Nordschleife te racen en het is natuurlijk bijzonder om een auto met mijn vader te delen. En er is natuurlijk niets beters dan winnen" zegt Alex Brundle.


2019 Brundle 2
Vader en zoon Brundle komen met de AMR Aston Martin AMR GT4 in actie.

Meeste auto's in de V4 klasse
Voor de Cup5 klasse zijn er dit weekend 18 inschrijvingen terwijl de V4 klasse met 23 auto's de meeste heeft. Torsten Kratz/Oliver Frisse/Moran Gott wonnen in VLN , VLN3 en VLN 6 terwijl de regerende kampioenen Danny Brink/Philip Leisen/Christopher Rink in VLN 4 en VLN5 wonnen. Beide teams kunnen zich echter geen schrapresultaat meer veroorloven.

Op de 20 KM lange Nordschleife is de toegang op de vele wandelweggetjes vrij. Voor de geopende tribunes op het Grand Prix circuit en een bezoek aan de paddock dient 18 Euro betaald te worden. Kinderen tot 14 jaar hebben gratis toegang.

Reacties

  • 0
  • 0
   
  Dirk 26 september 2019 08:37

  Ik blijf het bijzonder vinden dat er in de meeste weersomstandigheden gewoon geraced word. Ik stond eens bij uitgang pits, en kon de eerste bocht niet zien ivm mist, de GT3's raasden voorbij!

  • 4
  • 0
   
  René de Boer 26 september 2019 08:59

  Het criterium is dat de baanposten elkaar moeten kunnen zien ivm vlagsignalen etc., en dat ook de reddingshelikopter in geval van calamiteiten moet kunnen opstijgen. Zulks ter beoordeling van de wedstrijdleiding. Maar van een beetje mist of regen kijkt op de Nürburgring natuurlijk niemand op. Dat is al sinds 1927 zo.

  • 3
  • 9
   
  Anonieme gebruiker 26 september 2019 10:11

  Wat weet René dat allemaal goed he. Wat een vakmanschap.

  • 0
  • 2
   
  Anonieme gebruiker 27 september 2019 07:52

  Wat een parate kennis. Wat een heerlijke 1 2. Dirk geeft de voorzet en René mag m binnenkoppen. Wat een heerlijke goal.

  • 2
  • 0
   
  Dirk 27 september 2019 09:34

  Aan dat 1-2tje werk ik graag mee, René is een man die zijn vak verstaat met een uitgebreid netwerk en kennis van zaken. Naar mijn idee de meest vooraanstaande autosport journalist van het land.

  • 2
  • 0
   
  René de Boer 27 september 2019 09:34

  Ironie is een hogere vorm van humor, leerde ik jaren geleden van mijn leraar Nederlands. Waarvan akte.

  • 2
  • 0
   
  René de Boer 27 september 2019 10:07

  Voor de goede orde: mijn reactie heeft uiteraard betrekking op die van de anonieme gebruiker, niet op die van Dirk.

  • 0
  • 2
   
  Anonieme gebruiker 27 september 2019 10:20

  Ik liet me even gaan heren. Leuk !

Reageer anoniem op dit bericht

Je reageert anoniem op dit bericht. Onderaan deze pagina kun je inloggen op Autosport.nl (of een account aanmaken) zodat je onder je eigen naam kunt reageren. Je kunt dan ook een eigen avatar gebruiken en je hebt direct toegang tot het Autosport.nl-forum.

Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.

Login om onder jouw naam te reageren

Registreren
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet