Porsche Cups

Porsche Carrera Cup: BWT Lechner Racing oppermachtig. Overwinningen voor Ammermüller en Andlauer

Het team van BWT Lechner Racing was afgelopen weekend tijdens het ADAC GT Masters weekend op de Hockenheimring oppermachtig. Beide teamgenoten Michael Ammermüller and de Fransman Julien Andlauer verdeelden de buit op Hockenheim.

2019 VLA Ten Voorde
Een mooi gezicht Larry ten Voorde en Jaap van Lagen naast elkaar in de strijd.

Tekst en Foto's Willem J. Staat

BWT Lechner Racing oppermachtig. Overwinningen voor Ammermüller en Andlauer
De eerste wedstrijd afgelopen weekend leverde een overwinning op voor Michael Ammermüller die zijn vijfde seizoenszege behaalde. Michael Ammermüller: "Om mijn titelkansen te behouden was ik mij ervan bewust dat ik voor Andlauer moest eindigen. De eerste wedstrijd werd door twee safetycarfases gekenmerkt. Al in de tweede ronde moest de safetycar voor de eerste maal in actie komen.
Na de herstart probeerde Andlauer zijn teamgenoot te verschalken maar werd direct door de Luxemburger Dylan Pereira gepasseerd. Na een interruptie ging Andlauer opnieuw aan hem voorbij. Vervolgens bleef hij druk op zijn teamgenoot uitoefenen. Maar ook Pereira liet zich niet onbetuigd door constant in de aanval te gaan en wist Pereira kortstondig te passeren.

Julien Andlauer: "Terwijl ik met Michael Ammermüller in gevecht was ging Dylon Pereira plotseling aan mij voorbij. Gelukkig wist ik mijn tweede plek te behouden. Michael weet zich overigens briljant te verdedigen.

2019 Rivas
De crashende Porsches vlogen uw redacteur om de oren.....

Voor Pereira betekende het zijn vijfde achtereenvolgende Porsche Cup podium. Dylon Pereira: "Ik had een fantastische start maar bij het uitkomen van de tweede bocht kwam ik er niet perfect uit en kon mijn positie niet verdedigen. De Nederlanders Jaap van Lagen en Larry ten Voorde waren voor de vierde plek constant met elkaar in gevecht en eindigden in die volgorde.

Porsche Junior Jaxon Evans eindigde als zesde. Evans: "Met dit resultaat ben ik tevreden. Er zijn hier overigens maar weinig plekken waar je echt kunt inhalen." De amateurklasse leverde een overwinning op voor de Luxemburger Carlos Rivas.

2019 Walilko De Pool Walilko was er andermaal bij betrokken maar trof ditmaal geen schuld.

De tweede wedstrijd moest na een crash in de Parabolica al in de eerste ronde met een Code Rood worden afgebroken. Een crash waarbij de Pool Walilko, de Bulgaar Donchev en de Duitser Jeserich betrokken waren leidde tot de nodige chaotische taferelen. Amper werd de wedstrijd opnieuw gestart of de Zweed Henrik Skoog en de Fransman Simmenauer wisten voor een tweede lange onderbreking te zorgen.
In totaal moest de safetycar in de 15 ronden tellende wedstrijd maar liefst driemaal in actie komen. Daardoor kon Andlauer de Nieuwzeelander Jaxon Evans niet echt van zich afschudden en op de finish bedroeg het verschil slechts 0.297 secs. Jaap van Lagen eindigde wederom als vierde terwijl Larry ten Voorde niet verder kam dan een zesde plek.

2018 LA
Jaap van Lagen tweemaal vierde.

Jaxon Evans: "Fantastisch om het rookie klassement gewonnen te hebben. Helaas was mijn start niet zo geweldig. Daarna was ik iets sneller dan Julien maar ik kreeg de kans niet om in te halen.

2019 Skoog
Skoog(20) zorgde voor de tweede safetycarfase.

Na zijn overwinning op zaterdag eindigde Michael Ammermüller als derde en bezorgde het BWT Lechner Team daarmee de teamtitel. Michael Ammermüller: "Vanwege de safetycarfases was er weinig kans om druk op de leiders uit te oefenen maar het kampioenschap is nog steeds open. De Duitser Leon Köhler reed een indrukwekkende wedstrijd. Ondanks de safetycarfases wist hij zich van een 20e startplek naar P7 op te werken. Met deze prestatie was hij de beste rijder in de Porsche Cup Deutschland Talent Pool. In de amateurklasse ging de overwinning opnieuw naar de Luxemburger Carlos Rivas. In de tussenstand van het kampioenschap bezet Larry ten Voorde de derde plek.


2019 Ten Voorde
Larry ten Voorde. Momenteel derde in het kampioenschap.

Uitslag Race 13
1. Michael Ammermüller (D/BWT Lechner Racing)
2. Julien Andlauer (F/BWT Lechner Racing)
3. Dylan Pereira (L/Lechner Racing Team)
4. Jaap van Lagen (NL/Förch Racing)
5. Larry ten Voorde (NL/Overdrive Racing by Huber)
6. Jaxon Evans (NZ/Team Project 1 – JBR)
7. Toni Wolf (D/Car Collection Motorsport)
8. Henric Skoog (S/Overdrive Racing by Huber)
9. Tim Zimmermann (D/Black Falcon)
10. Igor Walilko (PL/Overdrive Racing by Huber

2019 Andlauer
Wordt de Fransman Julien Andlauer de nieuwe kampioen?

race 14
1. Julien Andlauer (F/BWT Lechner Racing)
2. Jaxon Evans (NZ/Team Project 1 – JBR)
3. Michael Ammermüller (D/BWT Lechner Racing)
4. Jaap van Lagen (NL/Förch Racing)
5. Dylan Pereira (L/Lechner Racing Team)
6. Larry ten Voorde (NL/Overdrive Racing by Huber)
7. Leon Köhler (D/MSG/HRT Motorsport)
8. Toni Wolf (D/Car Collection Motorsport)
9. Gustav Malja (S/Förch Racing)
10. Lukas Ertl (D/QA Racing by Kurt Ecke Motorsport)

Tussenstand kampioenschap
1. Julien Andlauer (F/BWT Lechner Racing), 242.5 punten
2. Michael Ammermüller (D/BWT Lechner Racing), 215 punten
3. Larry ten Voorde (NL/Overdrive Racing by Huber), 175 punten
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet