TCR Series

TCR: Hyundai oppermachtig in TCR Germany. Zeges voor Prozyck en Hesse

Het merk Hyundai was in de TCR Germany dominant. In beide wedstrijden ging de overwinning naar Hyundai vertegenwoordigers. De Oostenrijker Harri Prozyck schreef de eerste wedstrijd op zijn naam terwijl de tweede naar Max Hesse ging.

2019 Harald Prozyck
Harald Prozyck weer titelkandidaat voor de slotfinale op de Sachsenring over 14 dagen. Antti Buri liet nogal wat punten liggen.

Tekst en Foto's Willem J. Staat

Hyundai oppermachtig in TCR Germany. Zeges voor Prozyck en Hesse
Hoewel Harri Prozyck tijdens de eerste wedstrijd niet echt een goede start produceerde wist hij zijn leiderspositie toch nog goed te verdedigen. Een safetycarfase na tien minuten wedstrijd voor de gestrande Honda van Marcel Fugel bij het opgaan van het rechte stuk zorgde voor de eerste safetycar interventie. Na de herstart werd leider Hesse door zijn merkgenoten Prozyck en Coicaud gepasseerd.

Terwijl Prozyck zich aan de leiding bevond kwam het tussen zijn teamgenoot Lucas Niedertscheider en de Fin Antti Buri tot een touché. De Fin kon zijn weg nog vervolgen maar Niedertscheider moest definitief opgeven. Achter het leidende Hyundai trio volgde Mike Halder in de Honda Civic TCR die als vierde in de titelstrijd hierop eveneens nog aan spraak kan maken.

2019 Bradley Burns
Brexit. De Britse Honda rijder Bradley Burns ging boos naar huis nadat zijn tijd vanwege een gele vlag situatie geannulleerd werd. Onprofessioneel gedrag.

De tweede wedstrijd leverde een overwinning op voor Max Hesse die zich van een zesde startplek richting kop wist op te werken. De Fin Antti Buri kwam vanwege technische problemen slechts als twaalfde over de streep en moest zijn plek in de tussenstand van het kampioenschap aan Max Hesse afstaan. Hij leidt het kampioenschap met 377 punten gevolgd door Harri Prozyck met 333 punten.
Polesitter Michelle Halder was niet in staat om haar positie te verdedigen en al spoedig ging de Hyundai trein bestaan uit Hesse, de Zweedse Jessica Bäckmann en Prozyck aan haar voorbij. Daarachter volgden de Hondas van Mike en Michelle Halder, maar tot wisselingen in de Top 6 kwam het eigenlijk niet meer.

2019 Max Hesse
Max Hesse de nieuwe leider in het kampioenschap.


Race 1
1. Harald Proczyk (A)
2. Max Hesse (D)
3. Theo Coicaud (F)

Race 2
1. Max Hesse (D)
2. Jessica Bäckman (SWE)
3. Harald Proczyk (AUT)
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet