Retro

Retro: Groeten van de Historic Grand Prix Zandvoort 2019 (1)

IMG 2901
De Historic Grand Prix had voor jong en oud genoeg te bieden!

Drie dagen lang waren 'The boys' weer 'back in town', voor de achtste editie van de Historic Grand Prix Zandvoort in zijn huidige vorm. Na in de zeven voorgaande jaren verwend te zijn geweest met heerlijk nazomerweer was het nu af en toe wat wisselvallig, maar dat maakte het plezier er niet minder om. Integendeel, want we genoten samen met den tienduizenden bezoekers volop van al het moois wat er op en naast de baan te zien was. Op de wedstrijden gingen we al uitgebreid in via ons eveneens zeer goed bezochte liveblog, maar er was natuurlijk nog veel meer. Reden om nog eens uitvoerig terug te komen op de Historic Grand Prix Zandvoort via deze eerste 'Groeten uit'.

Tekst: René de Boer (Twitter: @renedeboer)
Foto's: Rebocar/René de Boer

IMG 6244

De Grand Prix (de moderne dan, in dit geval), leeft in het dorp! Overal komen weer oude stickers naar boven.

IMG 6245

De eerste t-shirts zijn ook al bedrukt.

IMG 6425

Trees Spee, bekend van de Mickey's, bracht heel wat oude raceposters mee, die in de box van de Nederlandse Autorensport Vrienden veel belangstelling vonden.

IMG 6464 2


Natuurlijk trok ook het Zandvoorts Museum met de speciale tentoonstelling over de Nederlandse Grand Prix-geschiedenis dit weekeinde veel publiek!

IMG 6284

Peter Oberndorfer was er in het eerste jaar van de DTM al bij met een Alfa Romeo GTV en racete vervolgens met allerlei Opels, van Kadetts tot de dikke Omega 3000. 'Obi', zoals hij overal bekend staat, is alweer decennialang werkzaam voor Audi, maar racete tot dit weekeinde nog nooit eerder op Zandvoort. Daar kwam nu verandering in, want hij bracht een originele ex-Willi Bergmeister-Audi Coupé aan de start, met dat prachtige roffelende vijfcilindergeluid.
 
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet