VLN

Patrick Assenheimer zwemt met Manuel Metztger naar hattrick

Met een derde achtereenvolgende VLN-zege heeft Patrick Assenheimer een plek in de VLN geschiedenisboeken verworven. Samen met Manuel Metzger behaalde de 27 jarige Assenheimer een hattrick op de Nordschleife. In 2008 slaagden Christian Mamerow en Dirk Werner daar voor het laatst in. De tweede plek was weggelegd voor de Car Collection Motorsport Audi R8 LMS van de combinatie Frank Stippler/Pierre Kaffer. De GetSpeed Performance Mercedes AMG GT3 van Philipp Ellis/Dominik Baumann eindigde als derde.

Start VLN
Wisselvallig weer op de Nordschleife vandaag.

Tekst Willem J. Staat
Foto's VLN/Mercedes Benz Motorsport

Patrick Assenheimer zwemt met Manuel Metztger naar hattrick
Wisselvallende weersomstandigheden zorgden ervoor dat de wedstrijd in een soort pokerpartij ontaardde. Sterke regenval en een opdrogende baan vergden niet alleen veel van de rijders maar ook van de teamstrategen. Met de bandenkeuze moest je gewoon een beetje geluk hebben.

Patrick Assenheimer: " Toen ik in 2011 mijn eerste wedstrijden in de V4 klasse won wisselde ROWE Racing naar AMG Mercedes. Ik was toen absoluut gefascineerd door de Mercedes SLS en voor mij was het grote droom om ooit met een GT3 bolide op de Nordschleife te rijden. Het team leek mijlen ver weg en eigenlijk niet realiseerbaar. Vandaag heb ik mijn derde achtereenvolgende overwinning behaald en ben dolgelukkig. Waanzinnig gewoon."

Race Hattrick voor Assenheimer hier gevolgd door de Grello Porsche.

De zesde wedstrijd was niet alleen voor Assenheimer een grote uitdaging. Patrick Assenheimer: "Ik geloof het was vandaag niet voor iedereen gemakkelijk om ongeschonden uit de strijd te komen. Black Falcon koos voor een perfecte strategie. Wij hadden het vermoeden dat het in de beginfase snel zou opdrogen.Daarop hebben wij de luchtdruk aangepast. In het begin had ik nog het nakijken maar na anderhalve ronde was ik in staat om vol in de aanval te gaan. Alleen de snelheid van Kevin Estre in de Manthey Porsche kon ik niet bijhouden.

De pole ging naar Frank Stippler(op twee auto's actief) in de Phoenix Racing Audi R8 LMS. In de openingsfase leverde Stippler een boeiend duel met Kevin Estre in de Manthey Porsche. Voor zowel de Phoenix Audi R8 LMS als de Manthey Porsche eindigde de wedstrijd voortijdig.

Frank Stippler: "Zowel met de Car Collection als de Phoenix Audi R8 LMS zaten we er met de bandenkeuze bij mijn drie stints eigenlijk net naast. Daarom was de tweede plek eigenlijk net voldoende. Pierre Kaffer: " Onder deze moeilijke weersomstandigheden is het resultaat gewoon in orde. Gedeeltelijk was het een gebod van boven om de auto op de baan te houden."


2019 Getspeed
Met een derde plek een mooi resultaat voor het team van Getspeed.

Getspeed coureur Philip Ellis was met zijn tweede podiumresultaat dit seizoen eveneens tevreden. Ellis: "Dit was een wedstrijd die nogal wat inspanning vereiste. Niet lichamelijk maar mentaal. Beide stints heb ik in de regen gereden en buiten het GP circuit had ik eigenlijk geen droge baan. Ik moest verschrikkelijk goed oppassen om niet tijdens het begin van mijn stint de regenbanden kapot te maken. Het weer maakte het moeilijk om te pushen. Soms regende het en dan weer wat minder. Vanwege heftige aquaplaning konden we aan het einde nog wat goed maken.

Achter de Top 3 volgden de beide Falken bolides, de Porsche 911 GT3 R van de combinatie Klaus Bachler/Martin Ragginger en de BMW M6 GT3 van de combinatie Dumbreck/Imperatori. Walkenhorst Motorsport zorgde met de combinatie Rudi Adams/Jörn Schmidt Staade/Jordan Tresson voor de beste ProAm combinatie. Zij eindigden als achtste. Een prachtig resultaat voor de Mühlner Motorsport Cayman GT4 CS van de combinatie Mortiz Kranz/Thorsten Jung/Nico Menzel die als negende algemeen wisten te eindigen. Zij lieten een batterij van veel sterkere gemotoriseerde deelnemers achter zich De TCR klasse leverde een overwinning op voor de combinatie Andreas Gülden/Benjamin Leuchter.

In de tussenstand van het kampioenschap behouden Yannick Fübrich/David Griessner de leiding nadat zij als tweede in hun klasse wisten te eindigen.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet