Supercar Challenge

Supercar Challenge: Chris Voet en Bart van den Broeck al 14 jaar teamgenoten

20190816 RL3 4038

Al 30 jaar lang loopt autosport als een rode draad door het leven van Chris Voet. Voor Bart van den Broeck is dat al 25 jaar coureur het geval, waarvan 14 jaar als teamgenoot van Chris. Die samenwerking verwachten ze nog vele jaren voort te zetten in de Supercar Challenge, want beide hebben het daar prima naar hun zin.

Tekst en foto's: PR

Voor beide Traxx Racing teamgenoten is de lijst aan verschillende raceklassen en auto's waarin zij gereden hebben inmiddels te lang om op te noemen. De basis is echter voor zowel Chris als Bart gelegd in de echte Belgische raceklassen, zoals de BTCS en de BBC-Cup, de voorloper van de Belcar.

20190531 RL2 2478

De Supercar Challenge kwam voor Chris en Bart in beeld toen Dick van Elk op Zolder een presentatie gaf. De vrienden stapten in en reden in de Seat Leon klasse. Later stapten ze over op een Renault Clio, waarmee ze in de Sportklasse deelnamen.

20190713 RL2 9232

De Peugeot RCZ werd vier jaar geleden aangeschaft en die bevalt beide nog steeds erg goed. Traxx Racing Team heeft twee dezelfde auto's die ze ook altijd bij zich hebben. Toch rijden ze in één auto elk een stint tijdens de Supercar Challenge races. "De tweede auto gebruiken we voor de VLN races, maar nemen we mee voor het geval we onderdelen nodig hebben tijdens het weekend", legt Chris (foto boven) uit.

20190420 RL1 0097

De Belgische vrienden wonen beide dicht bij circuit Zolder, maar zien Spa-Francorchamps en Zandvoort toch als hun favoriete circuits. "Onze Peugeot RCZ Cup houdt echter het meest van Spa", zegt Bart (foto boven) lachend.

Over wie rijdt hebben ze nooit issues, want ze rijden ook vergelijkbare rondetijden. De kwalificatie doen ze om de beurt en in de races doet de één de start van de eerste race, de ander doet dat dan in de tweede race.

20190602 RL2 3376

In de Sport klasse hebben zij het naar hun zin, er worden mooie gevechten geleverd met voornamelijk Henk Tappel en Rob Nieman. TT Circuit Assen vinden beide coureurs een leuke baan, maar op de een of andere manier hebben ze hier meestal pech. Dat bleef dit keer gelukkig uit, tijdens de Gamma Racing Day 2019 werden ze in de eerste race tweede in hun klasse, in de tweede race finishten ze net buiten het podium op een vierde positie.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet