VLN

VLN: 160 inschrijvingen voor RCM Genzlandrennen. Grello weer terug

Komende zaterdag vindt op de Nürburgring Nordschleife de de 42e editie van de RCM Grenzlandrennen plaats. Voor deze editie zijn maar liefst 160 inschrijvingen gemeld en ook de Manthey Porsche Grello 911 GT3 R keert weer terug.

2019 42 RCM Grenzland Rennen
Een gevarieerd deelnemersveld voor de 42e RCM Grenzlandrennen dit weekend.

Tekst en Foto's Willem J. Staat

160 inschrijvingen voor RCM Grenzlandrennen. Grello weer terug
's Zaterdags naar de VLN en 's zondags naar de Historische Grand Prix. Kortom dit weekend biedt weer een platform aan mogelijkheden om verschillende omringende circuits te bezoeken. Voor de 42e editie van de RCM Grenzlandrennen staan er maar liefst 160 inschrijvingen op de lijst. Bij de 6 Uurs wedstrijd waren er maar 134 deelnemers. De GT3 klasse is met 17 teams weer goed bezet.

In totaal staan er 5 Audi's R8 LMS GT3, 4 BMW M6 GT3. 3 AMG Mercedes GT3, 2 Porsche 991 GT3 R en Lamborghini Huracan GT3 ingeschreven. In de SPX klasse wordt er nog een Ferrari F488 verwacht. Nordschleife expert Frank Stippler staat bij zowel Car Collection als Phoenix ingeschreven. Bij Phoenix vormt hij een combinatie met Vincent Kolb/Steve Jans en bij Car Collection rijdt hij met Pierre Kaffer. Ook de Belgian Audi Club WRT is met een auto vertegenwoordigd evenals het Vitesse Team uit de DMV/GTC klasse.


2019 Grello Manthey Porsche weer terug op de Ring dit weekend.

Walkenhorst brengt 3 BMW M6 GT3's op de startgrid terwijl Falken met één auto vertegenwoordigd is. Natuurlijk is het team van Falken eveneens met de Porsche 911 GT3 R van de partij. Publiekstrekker is natuurlijk de Manthey Grello 911 GT3 R ditmaal gereden door de 60 jarige Nordscheife expert Otto Klohs, Kevin Estre en Porsche ontwikkelingsingenieur Lars Kern. Na de diskwalificatie affaire tijdens de 24U maakt de auto nu hopelijk een betere comeback. De Lamborghini's komen van Konrad Motorsport en het team van mcchip-dkr dat over een gloednieuwe Lamborghini beschikt.

Opelman Volker Strycek gaat dit weekend vreemd en komt in een Porsche Cayman GT4 CS aan de start die hij met Axel en Max Friedhoff deelt. Ook komt Strycek met de Opel Manta van Peter Hass en Olaf Beckmann aan de start.

Het totaalklassement in de VLN wordt aangevoerd door de Pixum Team Adrealin Motorsport BMW M240i van de combinatie Yannick Fübrich en David Griessner die tot nu toe vier wedstrijden op hun naam wisten te schrijven. In de V4 klasse staat voor dit weekend een record van 30 auto's ingeschreven. De vorige wedstrijd werd gewonnen door de regerende kampioenen Danny Brink, Philipp Leisen en Christopher Rink die zich geen minresultaat meer kunnen veroorloven.

2019 Regerende kampioenen
Het wordt moeilijk voor de regerende kampioenen om hun titel te verdedigen.

Traditioneel begint de kwalificatie om 8.30u en eindigt om 10.00u. De start is zoals bekend om 12.00U. Toegang tot de Nordschleife is vrij. De prijs voor het GP Circuit inclusief pitwalk bedraagt 18 Euro.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet